Εν αναμονή των αποφάσεων των επιστημόνων είναι το κυβερνητικό επιτελείο για το πλαίσιο της μερικής άρσης των μέτρων του lockdown από το ερχόμενο Σάββατο την ώρα μάλιστα που τα νέα από τα «μαθηματικά» της πανδημίας είναι αποκαρδιωτικά.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα επί τη βάσει των κυβερνητικών προτάσεων για την σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριότητων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επιστήμονες είναι πιθανόν να καταλήξουν σήμερα στην εισήγησή τους, ενώ υπάρχει πιθανότητα να χρειαστούν ακόμα μία σύσκεψη, αύριο Πέμπτη, όποτε και στην συνέχεια να ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις.

Επιδίωξη είναι η μεταφορά δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους, περιορίζοντας κατ’ αυτόν των τρόπο τις συγκεντρώσεις σε σπίτια και χώρους που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Το πνεύμα αυτής της στρατηγικής περιέγραψε χθες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς, όπως είπε, «Δεν θέλουμε να δώσουμε το σήμα ότι όλα επανέρχονται στην κανονικότητα τους, αλλά είναι σίγουρα προτιμότερο τώρα που βελτιώνεται ο καιρός να είμαστε διάχυτα σε μεγάλη κλίμακα στην ύπαιθρο αντί να βρισκόμαστε σε οικιακές συναθροίσεις». 

Facebook Comments