Κανονικό vertigo πρέπει να έχει πάθει η αξιωματική αντιπολίτευση από τις διαδοχικές… σφαλιάρες που τρώει κατά την τελευταία περίοδο, από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Όποιο αίτημα και αν υποβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσα ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, γίνονται… δεκτά.

Και πάμε να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

1. Ευρεία εφαρμογή των τεστ ζητούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι και η κυβέρνηση οργάνωσε περισσότερα rapid tests σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε την εισαγωγή των self tests, πρώτη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βέβαια, στη συνέχεια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το έριξε στα… κινέζικα, μιλώντας για μετακύλιση των ευθυνών της κυβέρνησης στους πολίτες και άλλες τέτοιες αριστερές… κορωνο-ανοησίες! Μόνο self test από τον Άδωνι δεν ζήτησαν στις εισόδους των σχολείων!

2. Ο θερινός επισκέπτης του Σουνίου, ζητούσε από την κυβέρνηση το άνοιγμα της εστίασης και την ίδια ώρα έλεγε πώς είναι δυνατόν να κλείνουμε με 1.000 κρούσματα και να ανοίγουμε με 3.000 και 4.000 κρούσματα 850 διασωληνωμένους και 70-100 νεκρούς ημερησίως! Και η κυβέρνηση έκανε… δεκτό το αίτημα του, ανακοινώνοντας το άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαίου. Άντε τώρα να μιλήσει η αξιωματική αντιπολίτευση για έκρηξη κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών. Γιατί το να κλείνεις το μάτι στον εστιάτορα, τον ταβερνιάρη και τον μπαρόβιο, αλλά και στην κοινωνία με φόντο την κατάσταση στα νοσοκομεία, σύντομα μπορεί να σε οδηγήσει σε αδιέξοδο… 

3. Ζητούσαν μέτρα για τις επιχειρήσεις και βγαίνει ο Σταϊκούρας κάθε τρεις και λίγο και ανακοινώνει μέτρα. με παράταση πληρωμής οφειλών, νέες ενισχύσεις, αποζημιώσεις κλπ. Βγήκε την Πέμπτη και ο Μητσοτάκης και ανακοίνωσε νέα μέτρα. Τα έκρινα ως ανεπαρκή, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αξιωμιατικής αντιπολίτευσης. Γι αυτό και εκτίθενται στα μάτια της κοινής γνώμης, από τη στιγμή που είναι όλο… θεωρία και για κάθε πρόταση τους, δεν υπάρχει δίπλα η χρέωση και η πίστωση. Αν θέλεις να σε παίρνουν στα σοβαρά, προτείνεις με αριθμούς που δεν βγάζεις από το… στομάχι σου, αλλά με βάση τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας. Δεν τάζεις αυτοκίνητο στο παιδί σου, έχοντας στον λογαριασμό 500 ευρώ! Επιπλέον, δεν μιλάς για έλλειψη σχεδίου, όταν 4,5 χρόνια, προσπαθούσες να φτιάξεις business plan με “έσοδα μείον έξοδα, ίσον συν”, όπως έλεγε ο Φλαμπουράρης.

4. Λύσσαξαν στον ΣΥΡΙΖΑ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου οι επιβάτες δεν μιλάνε και δεν φωνάζουν όπως στις πορείες, άρα ο κίνδυνος μετάδοσης είναι σαφώς πιο περιορισμένος σε σχέση με τους… ξεμάσκωτους των συγκεντρώσεων και των πορειών, όπου με τις… γαϊδουροφωνάρες τους μεταδίδουν τα σταγονίδια τους, σε αποστάσεις που θα ζήλευαν και οι πύραυλοι “Μeteor” των γαλλικών Rafale! Το πρόβλημα στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι για ελάχιστες ώρες το πρωί και ελάχιστες το απόγευμα, όταν υπάρχει μαζικότητα λόγω προσέλευσης στην εργασία ή για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων. Στις αστικές συγκοινωνίες προστέθηκαν περίπου 500 λεωφορεία και έχουν αυξηθεί τα καθημερινά δρομολόγια κατά 3.000. Δυστυχώς, δεν μάθαμε τον τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα, για το πώς θα αποκτήσουμε όλοι το… προσωπικό μας λεωφορείο με τον οδηγό και τον προσωπικό μας… συρμό στο Μετρό!

5. “Γκάριζαν” τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων για τα μέτρα στους χώρους εργασίας. Το… κακό κεφάλαιο δεν πήρε μέτρα. Στις μεγάλες επιχειρήσεις τα πράγματα είναι οργανωμένα, αλλά και στη συντριπτική πλειονότητα. Αν τώρα, στο διάλειμμα ή στον… χαβαλέ που γίνεται στα διαλείμματα, κάποιοι φορούν τη μάσκα στο πηγούνι ή καπνίζουν σε απόσταση 30 εκατοστών ο ένας από τον άλλον, αυτό είναι θέμα προσωπικής ευθύνης, ή, για να ακριβολογούμε, θέμα ανευθυνότητας και αναισθησίας! Βεβαίως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τα άτομα με… ειδικές συμπεριφορές, καθώς επενδύουν στην ανοησία τους για το μέλλον, όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης. Τώρα που πρέπει να κάνουν self test οι εργαζόμενοι, η κριτική της αντιπολίτευσης περιορίζεται σε φράσεις του τύπου “η κυβέρνηση αποφεύγει τις δικές της ευθύνες και τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη”. Λες και πρέπει να έρθει ένας πάνω από τον κάθε ανόητο για να φοράει τη μάσκα, να πλένει τα χέρια του κλπ. Και δεν ντρέπονται αυτά τα κόμματα που εκτίθενται έτσι παίρνοντας το μέρος ανεύθυνων, οι οποίοι μάλιστα ψηφίζουν και καθυρίζουν το αύριο μιας χώρας που πρέπει να πορευτεί στον δρόμο της κοινής λογικής και του ρεαλισμού. Μακάρι να υπήρχε τρόπος όλους αυτούς τους ανεύθυνους “συμπολίτες” μας να τους πήγαιναν για… μετεκπαίδευση στα νοσοκομεία και να δουν τι σημαίνει ασθενής με covid, τι σημαίνει μποτιλιάρισμα των ασθενοφόρων και τι σημαίνει… συνωστισμός από νεκροφόρες!

6. “Τα παιδιά κουράστηκαν και δεν μπορούν άλλο στο σπίτι”, μας έλεγαν συνεχώς στα κανάλια οι άεργοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι κρατικοδίαιτοι άλλων κομμάτων. Και ήρθε η ώρα να γίνει το πιο απλό. Να διανεμηθούν self test για τα παιδιά, για να σταματήσει η υποκρισία. Ευτυχώς η συντριπτική πλειονότητα έκανε το αυτονόητο, αλλά υπήρξαν και… παρατράγουδα. Εμφανίστηκαν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, όπου άλλοι αρνούνταν, άλλοι έκαναν φασαρίες στους διευθυντές και άλλοι έκαναν κατάληψη! Η… λογική ΣΥΡΙΖΑ και “ψεκασμένων” εκτίθεται στα μάτια της κοινής γνώμης. Τόσο απλά. Όσο για τους γονείς που συμπεριφέρονται με χειρότερο τρόπο από τα παιδιά τους, μακάρι να τους φωτίσει ο θεός να βρουν λύση στο προσωπικό του πρόβλημα… 

7. Για “εμπόριο ελπίδας” με το εμβόλιο μιλούσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως η κυβέρνηση, ανταποκρίθηκε στο… αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, οι εμβολιασμοί θα γίνονται 7 μέρες την εβδομάδα, θα “επιστρατευτούν” και ιδιωτικές δομές, ενώ όλα τα νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του Κράτους, για να ενισχύσουν την προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της δραματικής κατάστασης που περνάμε. Ούτε λίγο ούτε πολύ, με τη διεύρυνση και του ωραρίου λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων, η κυβέρνηση μόνο.. after δεν τα έχει κάνει! Πάει και αυτό το αφήγημα και τώρα η ευθύνη είναι στον καθένα. Φώναζαν για τα τεστ, ήρθαν τα τεστ! Φώναζαν για τα εμβόλια λέγοντας ότι “ο κόσμος είναι κουρασμένος”, να που έρχονται και τα εμβόλια και ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι μεγάλο ποσοστό που θα έπρεπε να έχει εμβολιαστεί, δεν έχει καν κλείσει ραντεβού!

8. Στις πλατείες συνωστίζονται νέοι και θα περίμενε η αξιωματική αντιπολίτευση, να γίνουν μαζικά “ντου” από την Αστυνομία, για να προμοτάρουν το αφήγημα για το “Αστυνομικό κράτος της Δεξιάς” και τη “Χούντα του Μητσοτάκη”. Δεν πέτυχαν τον σκοπό τους, δεν τόλμησαν να ζητήσουν επέμβαση της αστυνομίας και εξετέθησαν ανεπανόρθωτα στα μάτια της πλειονότητας των πολιτών, με τα σκουπίδια που άφησαν τα αναίσθητα… κορωνόπαιδα! Η κυβέρνηση δεν θέλησε “να ρίξει λάδι στη φωτιά”, αφήνοντας αυτά τα… κουρασμένα νιάτα να διασκεδάσουν, καθώς η επέμβαση της Αστυνομίας, μπορεί να οδηγούσε σε πολλαπλασίως πιο αρνητικά αποτελέσματα με συμπλοκές, καταστροφές, υπερμετάδοση του ιού, νέες πορείες κλπ.

Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν βγήκε να επισημάνει προς τους νέους ανθρώπους ότι γίνονται “πυρηνικές βόμβες”, έτοιμες να σκάσουν στα σπίτια τους, στα πάρτι τους, στα μέσα μεταφοράς και σε ολόκληρη την κοινωνία. Όλοι τους κατώτεροι των περιστάσεων. Τζογαδόροι και… φιλαράκια του κορωνοϊού με στόχο να πλήξουν την κυβέρνηση. Και όλα αυτά γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν τα… καμπανέλια για να αναδείξουν την ατομική ευθύνη μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση. Δεν έχουν το ανάστημα να βγουν και να στείλουν μήνυμα στους ανεύθυνους και στις οικογένειες τους, που παίζουν κορόνα-γράμματα τη ζωή του υπεύθυνου πολίτη που προσέχει και αγωνιά για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Για τον λόγο αυτόν και μόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αξίζουν την περιφρόνηση και μόνο από τους πολίτες, γιατί τζογάρουν εις βάρος της δημόσιας υγείας με στόχο να πλήξουν την κυβέρνηση. Καλύπτουν τον κάθε ανεύθυνο, αναίσθητο και παλαβό που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Και μετά απορούν στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν κερδίζουν πόντους, σχεδόν δύο χρόνια μετά τις εκλογές. Κοιτάζουν σαν… ούφο τις διψήφιες διαφορές από τη Νέα Δημοκρατία και το μόνο που τους απομένει είναι να “μολύνουν” με fake news και χυδαίες ανακοινώσεις ή αναρτήσεις την καθημερινότητα των φυσιολογικών πολιτών. Μιλάνε στην… πελατεία τους και τους χαϊδεύουν τα αυτιά. Ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουν να καταλάβουν ότι όσο καθυστερεί η επιστροφή στην ομαλότητα αυτό σημαίνει κόστος για την οικονομία. Αλλά μάλλον δεν τους ενδιαφέρει γιατί ίσως να έχουν… χωνέψει ότι αποτελεί κάτι μακρινό.

Η “επένδυση” στις γεμάτες ΜΕΘ και στους χιλιάδες νεκρούς, νομίζουν ότι θα τους αποδώσει πολιτικά οφέλη. Τέτοιος καιροσκοπισμός και τυχοδιωκτισμός από αξιολύπητους αρχηγούς κομμάτων, δεν έχει προηγούμενο. Άλλωστε, ο εμβολιασμένος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε αναλάβει το… ρίσκο για περισσότερα κρούσματα, περισσότερους διασωληνωμένους και περισσότερους θανάτους, από τις 652 πορείες και συγκεντρώσεις για τον Κουφοντίνα! Αυτόν που τον “άδειασαν” και τους “άδειασε”, αλλά ουδείς μπορεί να υπολογίσει πόσοι άνθρωποι έχασαν και θα χάσουν τη ζωή τους, εξαιτίας κρουσμάτων που μεταδόθηκαν στην κοινότητα από αυτές τις πορείες.

Αναλύοντας τα πολιτικά δεδομένα, ο Μητσοτάκης παίζει μπάλα στο γήπεδο σαν να μην υπάρχει κανένας άλλος. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριφέρεται σαν ομάδα πόλο, η οποία χάνει με 10-0, αλλά πανηγυρίζει που δεν… πνίγηκε κάποιος παίκτης της ομάδας! Ωστόσο, ας κρατήσουν κάτι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στα υπόλοιπα κόμματα. Επειδή από αυτά που ζητάνε, ο Μητσοτάκης δεν χαλάει… χατίρια, ας προσέξουν τι θα ζητήσουν προσεχώς. Γιατί τα αιτήματα γίνονται ενίοτε… δεκτά. Ακόμη και ένα αίτημα για εκλογές (το αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι…), θα μπορούσε να τους το ικανοποιήσει ο Μητσοτάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ “ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα” και ξέρει ότι αν γίνουν εκλογές δεν έχει καμία τύχη. Γι αυτό και δεν τις ζητάει. Αλλά, αν… ψελλίσει κάτι, τότε δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να… ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα. Γιατί σύμφωνα και με τη γνωστή παροιμιώδη έκφραση, “λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του”!

Facebook Comments