Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου

Ανοίγει η πλατφόρμα για ηλικίες 35-39 και για τα 4 διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19

4 λεπτά ανάγνωση
26 Μαΐου 2021

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη 26/05 η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 35-39, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα 4 διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19 – Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

Η δυναμικότητα και ο αριθμός των εμβολιασμών θα αυξάνεται σταδιακά. Μέχρι τη Δευτέρα 24/05 ο μέσος όρος εμβολιαστικής κάλυψης με μία δόση στα νησιά ήταν 30%, ενώ το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών ανέβηκε στο 20%, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μίλησε για βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στα νησιά, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την εμβολιαστική κάλυψη της Σαντορίνης σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς από το 11% στο 25% και η Σύρος από το 12% στο 23%. Για την εβδομάδα που διανύουμε στα 19 νησιά  η συντριπτική πλειοψηφία των ραντεβού ξεπερνάει το 90%. Ο κ. Θεμστοκλέους αναφέρθηκε όμως και σε πέντε νησιά στα οποία. η πληρότητα των ραντεβού είναι κάτω από 35% και είναι η Κάλυμνος, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Λήμνος και η Κεφαλλονιά.

Διευκρινίσεις για όσους έχουν νοσήσει

Αναφερόμενος στους πολίτες που έχουν νοσήσει και μπορούν, πλέον, να εμβολιαστούν με μία δόση μετά από 6 μήνες έως 12 μήνες είπε ότι αν ο πολίτης έχει νοσήσει πριν από τον πρώτο του εμβολιασμό τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε ως θετικός και έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέοι κανόνες για Temu και Shein: Πως αλλάζει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη

Η ΕΕ γυρίζει σελίδα στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Από τις αρχές του 2026,

Οδηγός για υπεύθυνους ιδιοκτήτες: Εμβόλια, microchip και στείρωση

Η υιοθεσία ενός κατοικιδίου είναι μια πράξη αγάπης αλλά και μια σοβαρή

Συμβουλές υγείας για τον σκύλο μας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Οι διακοπές είναι μια περίοδος χαλάρωσης όχι μόνο για εμάς, αλλά και