Το παρόν από όλους τους ειδικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Paulson, έχει εξασφαλίσει η Alpha Bank, σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στις εξελίξεις. Εκπρόσωπος του επενδυτικού κεφαλαίου Paulson δήλωσε ότι θα συμμετέχει παρά την αρχικά αρνητική στάση που είχε δημοσιοποιηθεί μέσω της Wall Street Journal πριν από μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενημερωτικό δελτίο με όλες τις λεπτομέρειες της ΑΜΚ θα αναρτηθεί από την Τράπεζα και το ΧΑ ύστερα από το πράσινο φως που πήρε από τις αρμόδιες αρχές.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ξεκινά τη Δευτέρα και θα κλείσει την Τετάρτη, με τη μέγιστη τιμή να έχει οριστεί στα 1,20 ευρώ. Η ελάχιστη τιμή δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη της ονομαστικής (0,30 ευρώ). Στόχος η άντληση έως 800 εκατ. ευρώ. Οι υφιστάμενοι μέτοχοι συμμετέχουν κατά προτεραιότητα με το ποσοστό συμμετοχής τους. Αν υπάρξουν αδιάθετες μετοχές τότε κατανέμονται κατά αναλογία στους παλαιούς μετόχους που θέλουν να αυξήσουν το ποσοστό τους και σε νέους επενδυτές.

Το ΤΧΣ στηρίζει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η αγορά αναμένει η συμμετοχή του μετά την ΑΜΚ να πέσει κοντά στο 8-9% από 11% σήμερα.

Facebook Comments