Ποιος έσωσε το prestige της γιορτής για τα 47 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, δεν το ξέρω..
Για το prestige μιλάμε βέβαια, όχι για την ουσία της Δημοκρατίας.
 
Αυτή, διαχρονικά έχει προσβληθεί από πολλούς, ακόμα κι από εκλεγμένους κι ορκισμένους να την υπηρετούν και να την προασπίζονται.
Όμως και η εικόνα, έχει τη σημειολογία της…Και τη δύναμη της.
 
Σαν πολίτης αυτής της χώρας, θα αισθανόμουν μεγάλη ντροπή, αν έβλεπα να περιφέρεται στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου ο κύριος Ιάσωνας Αποστολόπουλος.
Και να βραβεύεται κιόλας.
 
Θα μου πεις, τον κύριο Βαρουφάκη και τον κύριο Τσίπρα, τους θεωρείς αδάμαντες δημοκρατικών ιδεωδών;
Όχι, αλλά, όσο κι αν οι ίδιοι δεν σεβάστηκαν τη Δημοκρατία, ο ελληνικός λαός, τους έδωσε μία θέση μέσα στο Κοινοβούλιο, είναι αρχηγοί κομμάτων, εκπροσωπούν το θεσμό της Αντιπολίτευσης και μπροστά στην ιερότητα των θεσμών, ευλαβικά…κλίνω το γόνυ!
 
Για ποιο λόγο, ποιο φωτεινό μυαλό, σκέφτηκε να προτείνει για βράβευση των εν λόγω διασώστη, επίσης δεν το ξέρω.
Περιηγήθηκα όμως στο προφίλ που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
 
Βούτηξα στα βάθη της …προοδευτικής,εναλλακτικής, ακροαριστερής, αλληλέγγυας σκέψης του και αλίευσα μαργαριτάρια δημοκρατικού ήθους!
 
Αλληλέγγυος με τις καταλήψεις ανά τη χώρα, μπάτσοι οι αστυνομικοί, το πιο βάρβαρο λιμενικό του κόσμου το ελληνικό, αφού ,ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως διατείνεται ο κύριος Ιάσωνας Αποστολόπουλος, πνίγει ανθρώπους στη Μεσόγειο.
 
Συνεχίζω. Κακώς, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, δικάστηκαν οι νεαροί που έβαλαν φωτιά στη Μόρια.
Κακώς υπάρχουν σύνορα.. Μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε.
Υποστηρικτής ενός από τους πιο σκληρούς κι αμετανόητους δολοφόνους, του Κουφοντίνα.
Διαπλο-Κούλης ο ΠΘ της χώρας, Χουντο-Χοίδης ο Υπουργός.
Υποδειγματικό παράδειγμα κοινωνικής αυτοοργάνωσης η Ρόζα Νέρα στα Χανιά. Ναι, μιλάμε πάντα για την παράνομη κατάληψη της περιουσίας του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Η Covid-19 αποτελεί, μέσο καταστολής των διασώσεων υποστηρίζει ο κύριος και συνεχίζει γράφοντας, ότι η Ελλάδα, πήρε 700εκ.ευρώ, ως επιβράβευση της βίας που ασκεί στα σύνορα.
 
Όχι, δεν μιλά για καμία ξένη χώρα! Μιλά και γράφει τόσο και τόσα απαξιωτικά, για τη χώρα του! Και την….χουντική κυβέρνηση, που παρόλα αυτά, δεν ασκεί καμία λογοκρισία και ορθώς πράττει, στα λεγόμενα και στα γραφόμενά του.
 
Όχι όμως και να τον βραβεύσουμε βρε παιδιά! Επειδή έκανε τη δουλειά που επέλεξε να κάνει! Επειδή φωτογραφήθηκε με μωρά προσφυγόπουλα, από αυτά που πλείστοι όσοι, χρησιμοποιούν προκειμένου να εκμεταλλευτούν τον ανθρωπισμό και το φιλότιμό μας!
(Δεν ξεχνάμε βέβαια, τον ύποπτο ρόλο πολλών ΜΚΟ στο θέμα του μεταναστευτικού, ούτε ότι πολλές από αυτές βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών για την αμφιλεγόμενη δράση τους.)
Αλλά και ο ίδιος, μετά από τα τόσα απαξιωτικά και στα όρια του μίσους για την πατρίδα του σχόλια, πως θα βάσταγε η καρδιά του να …βραβευτεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
 
Προσωπικά, αν ήμουν στη θέση του, θα έλεγα όχι, χωρίς κανένα ενδοιασμό, προκειμένου να μην παρεκκλίνω από τις ιδεολογικές μου σταθερές…
 
Αν, παρά τις αντιδράσεις που ακύρωσαν αυτή την αψυχολόγητη κίνηση, έσπαγε ο διάβολος το ποδάρι του κι ο κύριος Αποστολόπουλος, σουλατσάριζε στους κήπους το Μεγάρου, θα περίμενα του χρόνου να δω στη γιορτής της Δημοκρατίας, το Βασίλη Δημάκη, τον ληστή με το καλάσνικωφ, που κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνει η Δημοκρατία, να σπουδάζει στη φυλακή.
Ίσως και τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο της 17 Νοέμβρη, που έκανε διδακτορικό μέσα στη φυλακή και ανακηρύχθηκε προσφάτως, διδάκτορας της επιστήμης των μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.
 
Καθόλου περίεργο δεν θα μου φαινόταν αν οι ακραίοι δικαιωματιστές, απαιτούσαν κάτι τέτοιο!
Σαφώς και ο κύριος Αποστολόπουλος, δεν είναι, ούτε δολοφόνος, ούτε ληστής.
 
Η ασέβεια προς τη Δημοκρατία όμως, δεν τελείται μόνο με πράξεις, τελείται και με αυτά που κάποιος διατυμπανίζει δημόσια.
Εν τέλει, η Δημοκρατία, δέχεται, αποδέχεται, συγχωρεί και δίνει δεύτερες ευκαιρίες.
Γι αυτό και πρέπει να στέκεται περήφανα, ψηλά!
 
Να μην την κάνει κλωτσοσκούφι κανένας!

Facebook Comments