Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν ανησυχεί για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος διάσωσης μετά την παραίτηση που υπέβαλε χθες ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις υποστηρίχθηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ

«Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποφασιστεί από την ελληνική κυβέρνηση και έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή. Ανεξάρτητα από τις εκλογές, οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν» είπε η  εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί και αποκάλυψε ότι δεν αποτέλεσε έκπληξη για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.

Η ίδια εκπρόσωπος ανέφερε ότι πριν από την ανακοίνωση για προκήρυξη εκλογών, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Συνεχίζοντας, η Ανίκα Μπράιτχαρτ τόνισε ότι η Επιτροπή σέβεται την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να οδηγήσει άμεσα τη χώρα σε εκλογές και πρόσθεσε ότι για την Επιτροπή προέχει η πλήρης στήριξη του προγράμματος σταθερότητας που μόλις υπέγραψε η Ελλάδα.

Υπενθύμισε δε, ότι η ευρεία στήριξη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαία για την επιτυχία του προγράμματος και ότι η Επιτροπή θα ελέγχει την εφαρμογή του.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι η πρώτη αξιολόγηση για την εφαρμογή του νέου προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Facebook Comments