Είναι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από την πανδημία του κορονοϊού; Μολονότι η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να είναι το πρώτο μέλημα μιας κυβέρνησης,  ωστόσο η αναγκαιότητα των πολύ κρίσιμων στιγμών που διέρχεται η χώρα μας,  η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος υποχρεώνει τις κυβερνήσεις απανταχού στον κόσμο να προκρίνουν αυτό το μετρό ως την μοναδική διέξοδο από την φοβερή πανδημία που πλήττει την πατρίδα μας και ολόκληρη την ανθρωπότητα τα τελευταία δύο χρόνια περίπου. Μοιραία και στην Ελλάδα είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι αμείλικτα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά το γεγονός ότι αναμφίβολα είναι ένα μέτρο που προκαλεί φυσιολογικές αντιδράσεις. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από όλο το σοβαρό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, από τους κυβερνώντες, από τη Βουλή των ελλήνων, από πνευματικούς ανθρώπους, δεν κατέστη δυνατό να πειστεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, που όχι μόνο προστατεύουν τις ανθρώπινες ζωές,  τις δικές μας αλλά και των φίλων μας, των συγγενών μας, της οικογένειας μας και της κοινωνίας ολόκληρης. Και το σημαντικότερο προστατεύουν το δημόσιο σύστημα υγείας που είναι προφανές ότι δεν αντέχει άλλη πίεση.

Φοβάμαι ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια είναι μια εξαιρετική, πρωτοφανής κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία. Μια πολιτισμένη, ανεπτυγμένη κοινωνία όπως η σύγχρονη παγκόσμια κι ελληνική δίνει μάχη επιβίωσης κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης εξαιτίας ενός ιού, που είναι ο αόρατος εχθρός μας και απειλεί όχι μόνο την ζωή μας αλλά και την επιβίωσή μας ως κοινωνίας πολιτισμένων ανθρώπων. Σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα νικήσουμε ή θα αφανιστούμε. Και για να νικήσουμε πρέπει να λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα που απαιτούνται για την καταπολέμηση του ιού και της πανδημίας. Αυτά ουδείς τα γνωρίζει εκ των προτέρων. Γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η θα μεταλλαχθεί ο ιός. Γι’ αυτό κάθε μας κίνηση πρέπει να είναι υπεύθυνη, προσεκτική, με σοβαρότητα και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Σε τέτοιες πρωτοφανείς καταστάσεις ούτε πολιτικαντισμοί, ούτε δημαγωγίες, ούτε λαϊκισμοί χωρούν.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας που βρίσκουν την αντιμετώπιση της πανδημίας ως μια ευκαιρία για να την εκμεταλλευτούν πολιτικά, κομματικά, ή και προσωπικά ακόμα. Ενώ άλλοι παρασύρονται από τον φανατισμό, από την άγνοια και από την προπαγάνδα συγκεκριμένων σκοτεινών κύκλων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι ισχυρό αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο αρνείται την κοινή λογική. Το οποίο πάει κόντρα στην ανθρώπινη σκέψη. Και το χειρότερο στην ανθρώπινη επιβίωση. Αυτό το κίνημα της του παραλογισμού έρχεται να αντιμετωπίσει τώρα η κυβέρνηση με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Δεν ήταν η πρώτη μας επιλογή. Αλλά όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι η μοναδική. 

Facebook Comments