Πριν ένα περίπου χρόνο, ο κυβερνήτης της πολιτείας Φλόριντα στις ΗΠΑ, Ron DeSantis, παραδέχθηκε δημόσια οτι τα lockdowns και οι μάσκες που είχε επιβάλλει στους πολίτες λόγω κορονοιού, απεδείχθησαν λανθασμένη πολιτική. Αμέσως μετά την δημόσια ομολογία στους πολίτες, ο κυβερνήτης κατήργησε αμέσως τα lockdowns, την υποχρεωτικότητα της μάσκας και των εμβολιασμών, επέτρεψε τις μπίζνες να ανοίξουν και να λειτουργoύν και οι πολίτες ειχαν την ελευθερία να κυκλοφορούν δίχως περιορισμούς.

Σύντομα μετά, οι περισσότερες πολιτείες στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, ακολούθησαν το παράδειγμα της Φλόριντα, όπου οι πολίτες μεταξύ των οποίων και εγώ, ζούμε για μήνες ελεύθεροι δίχως εκφοβισμούς, ελέγχους και αναγκαστική υποχρέωση να φορούμε μάσκες και να εμβολιαστούμε.  Αρχίζουμε να βλέπουμε τον Covid πλέον σαν παρελθόν και αντιμετωπίζομε την νέα μετάλλαξη Ομικρον όπως το ετήσιο κρυολόγημα και την γρίππη, όπου όλοι μας θέλομε κάθε χρόνο να τα αποφύγομε, αλλά γνωρίζομε ότι είναι αναπόφευκτο καθώς κάποια στιγμή ή κάποια χρονιά θα προσβληθούμε.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στην Ελλάδα και άλλες χώρες όπου για δύο σχεδόν χρόνια, οι πολίτες ζουν κάτω από  αυταρχικά μέτρα παραφροσύνης που η κυβέρνηση επέβαλλε αγνοώντας συνταγματικούς νόμους,  ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατικούς θεσμούς και φιμώνοντας την ιατρική επιστήμη. Καθώς εκατομμύρια πολίτες σε άλλες χώρες ζούν πλέον ελεύθερα δίχως  περιορισμούς ή την υποχρέωση εμβολιασμών και μασκών, οι έλληνες πολίτες δεν μπορούν να πάνε σε καταστήματα ή ακόμη και εστιατόρια αν δεν δείξουν κάποιο διαβατήριο ή πιστοποιητικό ελέγχου  ή αν δεν φορούν μάσκες. Εξακολουθούν να ζουν κάτω από ένα καθεστώς τυραννίας όπου οι πολιτικοί έχουν μεταβληθεί σε μικρούς δικτάτορες δίχως σεβασμό στο σύνταγμα, τα ανθρώπινα δικαιώματα τους νόμους και ακόμη την ίδια την ιατρική επιστήμη που την κρατούν φιμωμένη.

Η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση που συμμετέχει με τον ίδιο ενθουσιασμό στην συνέχιση αυτών των αυταρχικών και παράφρονων μέτρων, θα μπορούσαν ίσως να καυχιώνται σήμερα, οτι τα αυταρχικά μέτρα αποδίδουν και ειναι ευεργετικά για τους πολίτες, την οικονομία και την δημόσια υγεία, αν στις χώρες όπου ζουν εκατομμύρια πολίτες ελεύθεροι δίχως ελέγχους, υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και μάσκες, υπήρχαν μεγαλύτερες αυξήσεις θανάτων ή πασχόντων, χειροτέρευση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης ή ακόμη της δημόσιας υγείας.

Ομως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οχι μόνο δεν συμβαίνει, αλλά υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα όπου στην Ελλάδα και άλλες χώρες που συνεχίζουν να εφαρμόζουν περιορισμούς, η κατάσταση χειροτέρευσε καθώς οι οικονομίες υπέστησαν τεράστιες καταστροφές, υπάρχει μεγάλη αυξηση φτώχιας και η δημόσια υγεία έχει υποστεί μεγαλύτερα πλήγματα λόγω των τρομακτικών αυξήσεων των αριθμών ατόμων που αυτοκτονούν, κάνουν χρήση ναρκωτικών και έχουν υποστεί ψυχολογικά προβλήματα και διαταραχές.

Τα lockdowns και οι άλλοι περιορισμοί έχουν δημιουργήσει κοινωνική μιζέρια, διαλυμένες οικονομίες, φτώχια και στέρησαν τους πολίτες το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία τους να αναπνέουν τον αέρα, να κυκλοφορούν δημόσια και τα ατομικά τους δικαιώματα τους να αποφασίζουν τι φάρμακα η θεραπείες να επιλέξουν οι ίδιοι. Οι πολίτες θα πρέπει να αναρωτηθούν, τι είδους πολιτικοί τους κυβερνούν όταν τους υποχρεώνουν ενάντια στην θέληση τους να εμβολιαστούν και ταυτόχρονα οι πολιτικοί να απαιτούν νομική ανευθυνότητα για ενδεχομένους θανάτους και άλλες παρενέργεις που μπορεί να προκύψουν.

Η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Ομικρον, αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη απόδειξη πόσο λανθασμένη και παράφρονη ειναι η πολιτική ειδικά στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, όπου η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ένα παράλογο πόλεμο εναντίον των πολιτών που επιλέγουν να μη το κάνουν.

Αυτο που βλέπουμε πλέον είναι ότι οι λοιμώξεις από το Covid Ομικρον, έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο καθώς προσβάλλουν αδιάκριτα ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους με μία, δύο ή τρεις δόσεις.  Ομως ο Covid Ομικρον φαίνεται να γίνεται λιγότερο θανατηφόρος καθώς γίνεται πιο μεταδοτικός. Ο ιός πλέον εξαπλώνεται όπως το κρυολόγημα και η εποχιακή γρίπη, με τα οποία μάθαμε να ζούμε για χιλιάδες χρόνια. Για το κρυολόγημα γνωρίζομε ότι δεν υπάρχει θεραπεία αλλά χρησιμοποιούμε διάφορα φάρμακα και θεραπευτικές μεθόδους που το μετριάζουν.  Για την εποχιακή γρίπη που σκοτώνει ετησίως χιλιάδες άτομα παγκοσμίως, αλλά προφανώς το έχομε ξεχάσει, έχομε εμβόλια προσαρμοσμένα ετησίως, που δεν αποτελούν εγγύηση κατά της μόλυνσης, αλλά μειώνουν την πιθανότητα και βελτιώνουν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Το ίδιο συμβαίνει  και με τα εμβόλια κατά του Covid, που γενικά βοηθούν αλλά δεν είναι αποτελεσματικά. Αυτό εξηγεί και τους θανάτους ανάμεσα στους εμβολιασμένους όπως επίσης και ότι  είναι ευάλωτοι στον ιό η στις νέες μεταλλάξεις του ιού. Επιπλέον δεν μπορούμε να αγνοήσομε τις  παρενέργειες που δημιουργούν τα εμβόλια κατά του κορονοιού. Ηδει, στους πρώτους 8 μήνες που δόθηκαν, είχαμε σχεδόν διπλάσιους θανάτους, περίπου 12.000,  σε σύγκριση με τους περίπου 6.000 θανάτους που έχομε από όλα τα άλλα εμβόλια συνολικά στα τελευταία 30 χρόνια.  Και δημιουργούνται επιπλέον ανησυχίες, αν προσθέσομε και τα 620.000 άτομα που είτε κατέληξαν στα νοσοκομεία ειτε έμειναν άναπηροι από παρενέργειες από τους εμβολιασμούς κατά του covid.

Καθώς η μετάλλαξη Ομικρον προσβάλλει τώρα αδιάκριτα και τους εμβολιασμένους, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα μη εμβολιασμένα άτομα σαν να ήταν λεπροί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν Covid, παρόλο που η φυσική τους ανοσία καθιστά τον κίνδυνο συγκρίσιμο με αυτόν των εμβολιασμένων ατόμων. Ούτε μπορεί να συνεχίσει τα παράλογα lockdowns και περιορισμούς, όταν πλέον η μετάλλαξη Ομικρον ηδει ξαπλώνεται ραγδαίως σε όλο τον πληθυσμό δίχως να είναι θανατηφόρος, και όλο και περισσότερες χώρες αναγνωρίζουν ότι αυτά τα μέτρα δεν απέδωσαν και απεδείχθησαν περισσότερο καταστροφικά.

Τελικά, αν οι συνταγματικοί νόμοι και ο σεβασμός  για ανθρώπινα δικαιώματα δεν κατάφεραν να φρενάρουν την παράφρονη πολιτική της κυβέρνησης, πιστεύω η νέα μετάλλαξη Ομικρον θα την αφυπνίσει και την αναγκάσει να βάλλει άμεσο τέρμα στην παράλογη πολιτική της που έχει ηδει ξεπεράσει το σημείο ανοχής του κόσμου. Η χώρα έχει ανάγκη από ικανούς ηγέτες και τους έχει ανάγκη τώρα. 

Facebook Comments