Βιασμένη, κακοποιημένη κι αδύναμη να αντιδράσει..
Τη συναντάμε καθημερινά σ αυτό το χάλι.
Ευτυχώς, όχι καταληστευμένη! Τα επιχειρήματά της, τα έχει διαφυλάξει! Απλά, είναι εκπεφρασμένα από ανώνυμους πολίτες, που καμία σχέση δεν έχουν με την αδηφάγα δύναμη της εικόνας στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές.
Καμία σχέση δεν έχουν επίσης, με τις…μοντέρνες συλλογικότητες προάσπισης δικαιωμάτων, που δρουν δυστυχώς, ως νομιμοποιημένος όχλος και θα αναφερθώ σε αυτόν αργότερα.
 
Για ποια μιλάμε άραγε…
 
Για τη λογική μιλάμε, την κοινή λογική, ως αξία, που τείνει στους καιρούς που ζούμε, να αποτελεί σχεδόν όνειδος κι όποιος τη διαθέτει και κυρίως την εκφράσει, στοχοποιείται σαν φασίστας, σεξιστής, φοβικός!
Ο βιασμός της νεαρής Γεωργίας, στο περιβόητο πάρτι στη σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, έχει μονοπωλήσει τις τελευταίες μέρες τα δελτία ειδήσεων και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
 
Φράσεις όπως Ανοίγουν στόματα Πλούσιοι γόνοι Ναρκωτικά και αλκοόλ Ταρίφα 5000 ευρώ για τα κορίτσια γεμίζουν πλέον την καθημερινότητά μας, μιας κι από covid …γκώσαμε πια!
Καλέ φέρτε μας ένα σύννεφο να πέσουμε!
 
Κι ότι γράψω από εδώ και πέρα, δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη κοπέλα.
 
Πορνεία πάντα υπήρχε… Από αρχαιοτάτων χρόνων..
Υπήρχε ακριβή πορνεία και πορνεία του φτηνού πεζοδρομίου.
Πορνεία του πεντοχίλιαρου κι ακόμα παραπάνω και πορνεία του εικοσάευρου.
Κι αυτό, η κοινή λογική, το έχει εμπεδώσει..
Την κακοποιούν όμως φριχτά, οι συμπληγάδες των μεν και των δε, ανάμεσα στις οποίες συνθλίβεται.
 
Οι μέν, είναι τα κάθε λογής βρωμόπαιδα, πλούσια και φτωχά, της κόκας ή της πρέζας, που νομίζουν ότι επειδή έχουν την οποιαδήποτε δύναμη, οικονομική ή σωματική, μπορούν να φέρονται σε όλες τις γυναίκες, σαν να είναι πόρνες.
 
Και μη μου αρχίσετε τα δικαιωματιστικά…Ναι, δικαίωμα της κάθε γυναίκας είναι να σταδιοδρομήσει με αυτόν τον τρόπο, αλλά δυστυχώς, το κάθε επάγγελμα έχει και τις δυσκολίες του, τα..απρόοπτά του, τις στραβές του.
 
Και καθένας απο εμάς, απολαμβάνει το σεβασμό που ο ίδιος δείχνει τελικά,προς τον εαυτό του.
Στους μέν, ανήκουν και κάποια κορίτσια και αγόρια, που μοιάζουν να ζουν εκτός τόπου και χρόνου…
 
Που πας παιδί μου, ποιος νομίζεις ότι είσαι και γιατί κάποιος άλλος σου προσφέρει τόσα χρήματα, προκειμένου να παραστείς σε ένα πάρτι?
Μήπως θέλει να μιλήσει μαζί σου για την κλιματική αλλαγή, μήπως την τεχνολογία των MRNA εμβολίων, ή, σε καλεί για να φας,να πιεις,να ντερλικώσεις και μετά να του πεις καληνύχτα;
 
Ακόμα κι ο βιασμός, αυτή η αήθης, απάνθρωπη πράξη, κουβαλάει την κουλτούρα του.
Τους δε, τους θεωρώ ακόμα πιο επικίνδυνους…
 
Είναι αυτές οι συλλογικότητες -όχλοι, των οποίων τα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά, δεν διεγέρθηκαν από το βιασμό της Μυρτούς, ούτε από το έγκλημα της Μαρφίν, ούτε από την σεξουαλική παρενόχληση του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, του Φράνκλιν Γκονζάλες, σε πέντε γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας.
 
Η κυρία Ξένια Μπουζαρανίδου, παρότι υπήρξε παρέμβαση από πλευράς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία της ζητούσαν να δείξει …πολιτική ωριμότητα για να ξεχαστεί το θέμα, στράφηκε γενναία εναντίον του πρέσβη και δικαιώθηκε δικαστικά από το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Η κοινή λογική αναρωτιέται…Που ήταν το #MeToo τότε;
 
Ήταν απασχολημένο, να βαφτίζει το πέπλο σιωπής για το μαρτύριο πέντε εργαζομένων κυριών, πολιτική ωριμότητα!
Απλά τα πράγματα…Όταν ο ανθρωπισμός έχει κομματικό και ταξικό πρόσημο, γίνεται …ρατσιστικός ανθρωπισμός, έννοιες αλληλοαναιρούμενες, αλλά αποδεκτές πλέον, από μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
 
Βγήκαν οι συλλογικότητες στους δρόμους, με πλακάτ και πανό που έβριζαν συλλήβδην ανθρώπους και βλέποντάς τους, βλέποντας την οργή και το μίσος που ξεχείλιζαν κάποιες δηλώσεις τους, για τους άντρες, για τους πλούσιους, για την πατριαρχία κλπ, σκέφτηκα.
 
Οχι βρε κορίτσια! Τόσα χρόνια, η κάθε μία από μας, έχει δώσει αγώνες για να κερδίσει πράγματα, που πριν λίγα χρόνια, δεν θεωρούνταν αυτονόητα! Έχουμε δύναμη, δεν είμαστε άβουλα πλάσματα …Δεν μας αξίζει να τοποθετούμε μόνες μας τον εαυτό μας στη θέση του αδύναμου, δε χρειάζεται να αποτελούμε επίσημα, ευπαθή κοινωνική ομάδα, δε χρειαζόμαστε ..προστάτες, γιατί αφενώς θα απολέσουμε και τα κεκτημένα, βάζοντας ύποπτης προέλευσης ινστρούκτορες στη ζωή μας κι αφετέρου, τα πιτσιρίκια μας, θα μεγαλώνουν με την λαθεμένη αίσθηση, οτι άντρες και γυναίκες, είναι εχθροί…
 
Η κοινή λογική, πρέπει να ζήσει!
 
Θα τα καταφέρει, όσο υπάρχουν άνθρωποι με ευθυκρισία και αντίληψη, όσο, έστω κι ένας δάσκαλος στο σχολειό, μιλά για ελεύθερη σκέψη και Δημοκρατία των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων.
 
Θα ζήσει, όσο οι οικογένειες, γαλουχούν τα παιδιά με το ιδανικό της Ισότητας των δύο φύλων, του αμοιβαίου σεβασμού, αλλά και της προσοχής!
 
Καμία συλλογικότητα δε θα προστατέψει κανένα σε αυτόν το κόσμο, που ποτέ δεν ήταν αγγελικά πλασμένος κι ούτε θα γίνει!
Καμία συλλογικότητα, δεν θα κερδίσει το σεβασμό προς το πρόσωπό μας, γιατί ο σεβασμός δεν είναι συνδικαλιστικό δικαίωμα, απορρέει από εμάς και καταλήγει σε εμάς.

Facebook Comments