Πάουελ: Εφικτή η αντιμετώπιση του πολύ υψηλού πληθωρισμού χωρίς την πρόκληση ύφεσης

2 λεπτά ανάγνωση
21 Μαρτίου 2022

Η Fed πρέπει να κινηθεί «ταχύτατα» στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για να οδηγήσει χαμηλότερα τον πληθωρισμό, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί να το επιτύχει αυτό χωρίς να προκαλέσει ύφεση.

Σε δηλώσεις που έκανε σε συνέδριο της Εθνικής Ένωσης για τα Οικονομικά των Επιχειρήσεων, ο Πάουελ τόνισε ότι η αγορά εργασίας είναι «πολύ ισχυρή» και ο πληθωρισμός «πολύ υψηλός».

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε την προηγούμενη εβδομάδα τα επιτόκια της για πρώτη φορά από το 2018. Η αύξηση ήταν κατά 25 μονάδες βάσης, με ένα μόνο μέλος της Επιτροπής να διαφωνεί, ζητώντας μεγαλύτερη αύξηση κατά 50 μ.β. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση Moody’s για Ελλάδα: Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας επιστρέφει

Σήμα κινδύνου για την ελληνική οικονομία εκπέμπει η Moody’s Analytics.

Παγκόσμιος συναγερμός στις αγορές: Πετρέλαιο, πληθωρισμός και ομόλογα πυροδοτούν νέο κύμα πιέσεων

Σε νέα φάση έντονης αναταραχής εισέρχονται οι διεθνείς αγορές.

Παγκόσμιο sell off στα ομόλογα: Πληθωρισμός, πετρέλαιο και πολιτική κρίση στη Βρετανία τρομάζουν τις αγορές

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.