Όταν ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία πρίν από τέσσερα περίπου χρόνια, η Γερμανία ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να υποστηρίξουν τους αντάρτες. Και το έκαναν ενεργά στέλνοντας όπλα, τρόφιμα και ιατρική βοήθεια. Προσπάθησαν μάλιστα να κερδίσουν την υποστήριξη της Ρωσίας και της Κίνας χωρίς φυσικά να το καταφέρουν. Οι τελευταίοι τελικά προτίμησαν να υποστηρίξουν το αντίπαλο στρατόπεδο καθώς ο κίνδυνος επέκτασης του Ισλαμισμού (αλλά και ο τρόπος που η Δύση τους εξαπάτησε στο ζήτημα της Λιβύης) τους έκανε πιό προσεκτικούς… Το αποτέλεσμα της πολιτικής της Δύσης στο Συριακό ζήτημα το βλέπουμε και σήμερα. Η χώρα ρήμαξε από τον πόλεμο ενώ οι επαναστάτες διασπάστηκαν σε μετριοπαθείς και σε φανατικούς ισλαμιστές. Οι τελευταίοι μάλιστα αποτέλεσαν την μαγιά αυτού που γνωρίσαμε στις μέρες μας ως Ισλαμικό κράτος.

Κανείς δεν αμφισβήτησε τη σκληρότητα του καθεστώτος Ασαντ όμως στην συνέχεια είδαμε ότι οι εχθροί του που προσπάθησαν να τον ανατρέψουν τον ξεπέρασαν κατά πολύ σε αγριότητα. Βρίθουν αναφορών τα ξένα μέσα ενημέρωσης γιά τις σφαγές αμάχων, την εφαρμογή της Σάριας και τις καταστροφές αρχαίων μνημείων. Φυσικά η Γερμανία όπως και άλλες χώρες που υποστήριξαν με όλα τα δυνατά μέσα τους αντάρτες από την αρχή παρέβλεψαν όλες τις αναφορές γιά τις αγριότητες των ανταρτών. Γιά τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης της Δύσης ο Ασαντ ήταν ο μοναδικός εγκληματίας του πολέμου εναντίον του ίδιου του του λαού.

Και φτάνουμε στις μέρες μας όπου ο πόλεμος συνεχίζεται και μάλιστα επεκτάθηκε και στο γειτονικό Ιράκ. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τη Συρία προσπάθησαν να μεταναστεύσουν προς τις γειτονικές χώρες  και φυσικά η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη. Η Τουρκία δέχτηκε το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των προσφύγων εκ των οποίων αρκετοί δεν είχαν άλλο στόχο εκτός φυσικά από την Ευρώπη. Η Ελλάδα δέχτηκε πραγματική εισβολή από χιλιάδες πρόσφυγες που κατέφτασαν μέσω της Τουρκίας με τα γνωστά προβλήματα στα νησιά.

 

Η Γερμανία θα σκεφτόταν κανείς πως ορθώς έπραξε αναστέλοντας την συνθήκη Δουβλίνο 2 γιά τους Σύριους πρόσφυγες οι οποίοι θα μπορούσαν πλέον να αναζητήσουν άσυλο στη χώρα που συνέβαλε στην επιδείνωση της Συριακής κρίσης. Μέχρι τώρα τις πολιτικές της Γερμανίας τις πλήρωνε η Ελλάδα με την εισβολή χιλιάδων εξαθλιωμένων προσφύγων που προκάλεσαν προβλήματα στις ακριτικές περιοχές. Αν και η πρωτοφανής ξαφνική εισβολή που δέχτηκε η χώρα μας τους τελευταίους δύο καλοκαιρινούς μήνες οφείλεται εν μέρει στην εκλογή του Σύριζα και στις εξαγγελίες γιά πιό ευνοική μεταχείρηση τους.

Η Γερμανία βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης και πολύ μακριά από τον πόλεμο της Συρίας. Αυτό σημαίνει ότι οι πρόσφυγες δεν θα πάνε απ’ευθείας στην Γερμανία αλλά θα περάσουν από άλλες χώρες γιά να πάνε εκεί και το μεγαλύτερο βάρος θα το επωμιστεί η χώρα μας. Επίσης το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει απ’ευθείας σύνορα με την Ευρωπαική Ενωση σημαίνει ότι εγκλωβίζονται εδώ γιά ένα μεγάλο διάστημα. Αν μάλιστα οι ενδιάμεσες χώρες κλείσουν τα σύνορα αυτό θα μας δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. (Τα προβλήματα στο λιμάνι της Πάτρας με τους εδώ και χρόνια εγκλωβισμένους μετανάστες ενδέχεται να είναι ένα τίποτα σε αυτό που έχουμε μπροστά μας) Δυστυχώς η χώρα μας θα υποστεί τις μεγαλύτερες επιπτώσεις του καινούριου παραλογισμού της κυβέρνησης Μέρκελ και θα επηρεαστεί πολύ περισσότερο από ότι επηρεάστηκε το καλοκαίρι. Εάν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης μίας μικρής χώρας της Ευρωπαικής Ενωσης αρκούσε προκειμένου να αυξηθούν οι πρόσφυγες κατά 40.000 μέσα σε ένα καλοκαίρι μπορεί κανείς να κατανοήσει τι επιπτώσεις θα έχουν οι εξαγγελίες της Μέρκελ ότι θα δώσει άσυλο στην πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης! Οπως καταλαβαίνει κανείς δεν έχουμε δεί ακόμα τίποτα.

Η Ελλάδα δυστυχώς δεν μπορεί να δεχτεί ούτε μισό μετανάστη ενώ οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών έχουν αγανακτήσει με τους μαθητευόμενους μάγους που μας κυβερνούν. Επίσης το δυστυχές είναι ότι η κυβέρνηση μας δεν έχει δείξει πως κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος και τις επιπτώσεις του στην χώρα μας όπως και αδιαφόρησε πλήρως γιά τα προβλήματα των Ελλήνων στις ακριτικές περιοχές που εν μέσω τουριστικής περιόδου ήρθαν αντιμέτωποι με την ανυπαρξία του κράτους και της αστυνομίας. Η αποστολή δύο διμοιριών των ΜΑΤ έγινε με αργοπορία αλλά επίσης δεν ηταν αρκετή γιά να αποτρέψει νέα επεισόδια που προκάλεσαν οι εξαθλιωμένοι εισβολείς.

Η απόφαση της Γερμανίας ενδέχεται να έχει πολλαπλές επιπτώσεις. Μαζί με τους Σύριους πρόσφυγες ενδέχεται να εισχωρήσουν και ακραία ισλαμικά στοιχεία. Στην πλειοψηφία των προσφύγων δεν υπάρχει κανένας τρόπος να διαπιστωθεί η ταυτότητα τους. Οπως έχει γίνει και στο παρελθόν σ’αυτές τις περιπτώσεις μπορεί ο καθ’ένας να δηλώσει ότι είναι ο οποισδήποτε.

Την καταστροφική απόφαση της Γερμανίας την επικρότησαν στην χώρα μας φιλελεύθεροι αλλά και ακροαριστεροί. Μπορεί οι δύο πόλοι να είναι διαμετρικά αντίθετοι αλλά έχουν ένα κοινό που λέγεται διεθνισμός. Και δυστυχώς οι Φιλελεύθεροι στη χώρα μας αδυνατούν να κατανοήσουν την τεράστια ζημιά που πρόκειται να πάθει η Ελλάδα μας όταν μία χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης ουσιαστικά αναστέλοντας την υπογραφή της σε μία συνθήκη που συνυπέγραψε με τους άλλους Ευρωπαίους. Η χώρα μας είναι το σύνορο της Ευρώπης με την μέση ανατολή. Εννοείται πως πρέπει όλες οι χώρες να έχουν ίδιο μερίδιο στο μεταναστευτικό βάρος που δέχονται. Ομως εάν η Γερμανία αποφασίσει να τους δεχτεί αυτό θα έχει πολλαπλάσιες επιπτώσεις στη χώρα μας καθώς το κύμα των μεταναστών θα πολλαπλασιαστεί.

Επίσης είναι άγνωστο το τι θα συμβεί αν ξαφνικά η Γερμανία αποφασίσει πως δεν μπορεί να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες. Οσο ο πόλεμος διαρκεί στην Συρία θα συνεχίσουν να έρχονται με την ελπίδα ότι θα γίνουν δεκτοί. Ομως προτού πάνε οπουδήποτε αλλού θα πρέπει να περάσουν από εδώ.

Οι συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης στην ίδια την Γερμανία.

Οι τελευταίες ενέργειες της κυβέρνησης Μέρκελ δεν βάζουν σε κίνδυνο μόνο την χώρα μας αλλά και την ίδια τη Γερμανία. Τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης απέκρυψαν επιμελώς να μας αναφέρουν πως ο παραλογισμός της κυβέρνησης Μέρκελ προκάλεσε αντιδράσεις στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Heidenau οπου έγιναν σοβαρά επεισόδια σε κατοικίες μεταναστών και στα οποία τραυματίστηκαν δεκάδες αστυνομικοί. Αλλωστε προηγήθηκαν οι εμπρησμοί τους νέους και «πολυτελείς» καταυλισμούς μεταναστών στο Meissen από διαδηλωτές. (Τα ιδιωτικά Ελληνικά μέσα αρκέστηκαν να το παρουσιάσουν ως επιτυχία του επιτρόπου γιά την μετανάστευση Δημ. Αβραμόπουλου ενώ οι διορισμένοι στην ΕΡΤ σαν επιτυχία της σκληρής στάσης του Σύριζα. Παρ’τ’αυγό και κούρευτο…)

Τα επεισόδια φυσικά έσπευσαν να καταδικάσουν όλοι οι θιασώτες του πολυπολιτισμού και του διεθνισμού χωρίς φυσικά να ρωτήσουν ούτε τον Γερμανικό ούτε και τον Ελληνικό λαό. Και γενικώς οι πολιτικοί στην Ευρώπη δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν ούτε και εκπροσωπούν πλέον τους λαούς αλλά συγκεκριμένα συμφέροντα και «γραμμές».

Το συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι ούτε και η ίδια η Γερμανία μπορεί να δεχτεί περισσότερους μετανάστες. Και αν μπορούσε τότε θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα οι νέοι της νότιας Ευρώπης της οποίας οι οικονομίες πλήττονται βάναυσα από τις πολιτικές των ηγετών της και της συμπαιγνίας τους με τα διεφθαρμένα πολιτικά κόμματα προκειμένου να αλώσουν τον εθνικό τους πλούτο.

Facebook Comments