Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και φυσικά με βρίσκει στη Σπάρτη. Μαζί με μια χούφτα καταπληκτικά παιδιά από το Strays Sparta Greece – SSG / Smart Paws – Save A Stray και την κτηνίατρό μας Νεφέλη Σίνου έχουμε λιώσει στα πόδια μας.

Πριν ένα μήνα ανοίγαμε το λουκέτο του κυνοκομείου στην Αγία Κυριακή και παθαίναμε απελπισία, εγώ τις πρώτες μέρες έβαζα τα κλάματα. Χθες πήγαμε στο καταφύγιο και καταφέραμε να πιούμε καφέ αγκαλιά με τα σκυλιά στον ήλιο.

Όχι δεν έγινε παράδεισος αλλά έχουμε αποφασίσει ότι θα δώσουμε αγώνα μέχρι τελικής πτώσεως για να κάνουμε το θαύμα. Μπορεί εμείς ως Ακαδημία του Zero Stray Pawject να έχουμε την τεχνογνωσία για τη διαχείριση των καταφυγίων και μίας κρίσης αλλά σε μία τόσο μεγάλη κρίση με 400 σκυλιά τότε να πεθαίνουν και να ζουν σκελετωμένα μέσα στα κόπρανά τους μπορεί να ήταν αναγκαία αλλά όχι αρκετή.

Σε όλο αυτό τον μαραθώνιο έχουμε μαζί μας εθελοντές, φιλοζωικές οργανώσεις, τους καθηγητές μας από το Zero Stray Academy αλλά όχι μόνο.

Από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα όλη αυτή την προσπάθεια στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ η διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη, δεν έχει σταματήσει να έχει επαφή για τις δράσεις και τον συντονισμό τους.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του κ. Δημητριάδη: «Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων είναι εδώ για να μας θυμίζει πως μπορούν τα πράγματα να αλλάζουν καθημερινά προς το καλύτερο. Όπως το παράδειγμα της Σπάρτης. Σε μικρό χρονικό διάστημα με τη βοήθεια και τη συνεργασία πολλών, το κυνοκομείο μετατρέπεται σ’ ένα πρότυπο καταφύγιο φιλοξενίας των Αδέσποτων φίλων μας. Και αυτή την προσπάθεια είμαστε εδώ για να την ενισχύουμε με κάθε πρόσφορο μέσο».

Τα αδέσποτα ζώα μας έχουν ανάγκη, είναι πλάσματα που βρέθηκαν στον δρόμο και στο κλουβί γιατί εμείς τα οδηγήσαμε εκεί, εμείς τα καταντήσαμε αδέσποτα, μας έχουν ανάγκη.

Τα σκυλιά από τα κυνοκομεία της Σπάρτης μας έχουν ίσως λίγη ανάγκη περισσότερο γιατί έζησαν στην κόλαση. Και θέλω να ξέρουν όλοι ότι αυτά τα σκυλιά πρέπει να δικαιωθούν, τους το χρωστάμε.

Και να θυμούνται ότι αυτά τα σκυλιά δεν θα ξεχαστούν και ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να το ξεχάσει αλλά να γίνει ένα παράδειγμα για όλη την Ελλάδα, για όλους τους δήμους που δεν κάνουν τη δουλειά και εφαρμόζουν εγκληματικές πολιτικές για τα ζώα συντροφιάς, για αυτούς που τα εξορίζουν στα κλουβιά και στα βουνά νομίζοντας ότι θα παραμείνουν στο απυρόβλητο.

Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα δείχνει τον πολιτισμό μας και ο πολιτισμός δεν μπορεί να είναι νεκρά και σκελετωμένα σκυλιά να ζουν καταδικασμένα μέσα στα κόπρανά τους.

Η σημερινή ημέρα δεν είναι γιορτή αλλά υπενθύμιση για τα πλάσματα αυτά που τόσο πολύ βασανίζονται εξαιτίας μας και βρίσκονται στο έλεος μας.

Facebook Comments