Η εκταμίευση της πρώτης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, προς τη χώρα μας επιβεβαιώθηκε στην τηλεδιάσκεψη που είχαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Ξεκινούν μεγάλα έργα σε όλη την επικράτεια της χώρας με έμφαση στην πράσινη οικονομία και την ενεργειακή μετάβαση. Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που κατέθεσαν εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε επίσης ότι στο Ταμείο Ανάκαμψης κατέχουμε την πρώτη θέση αναλογικά στους πόρους ως προς τον πληθυσμό και το ΑΕΠ μας, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι έργα που προωθούν την ανάπτυξη για όλους.

Αναφερόμενος στη μεγάλη πρόκληση της ενεργειακής κρίσης, ο πρωθυπουργός σχολίασε πως κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της. «Είναι καθοριστικής σημασίας να ληφθούν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής μέτρα για τη στήριξη των ευρωπαϊκών νοικοκυριών. Τα προβλήματα αυτά αναζητούν πανευρωπαϊκής λύσεις» σημείωσε.

 




Facebook Comments