Στα 2,6 δισ. ευρώ ανέρχεται ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι αυξάνονται κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ οι πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού και κατά 600 εκατομμύρια ευρώ οι πιστώσεις του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων.

«Η προτεινόμενη διάταξη προωθείται στο πλαίσιο των μέτρων, τα οποία λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και εκτάκτων αναγκών, που ανέκυψαν λόγω της ενεργειακής κρίσης και της συνεπακόλουθα αύξησης των τιμών των αγαθών, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων δυσμενών γεωπολιτικών εξελίξεων. Ειδικότερα τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις οικονομικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις για καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια και στοχεύουν στη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, επαγγελματικών ομάδων, όπως και εκμεταλλευτές και οδηγοί ταξί, επιχειρήσεων, καθώς και την ενίσχυση του αγροτικού τομέα. Επίσης, καλύπτονται οι αυξημένες δαπάνες ενέργειας και καυσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης», αναφέρει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Την κατάθεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού είχε προαναγγείλει ο υπουργός ΟικονομικώνΧρήστος Σταϊκούρας, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τονίζοντας πως: «αφενός υλοποιώντας τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και αφ’ ετέρου κρατώντας και “εφόδια” για αργότερα, αφού σήμερα ουδείς- σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια την έκταση του προβλήματος και τις επιπτώσεις του στην οικονομία».

Facebook Comments