Σε μείωση της τιμής-στόχου για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών προχωρά η HSBC σε νέο της report, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση buy, ενώ δηλώνει ως προτιμώμενη μετοχή αυτή της Eurobank.

Τονίζει πως οι καθυστερήσεις στις επενδύσεις για γεωπολιτικούς κινδύνους, οι πιέσεις στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών από τον πληθωρισμό και η αρχική αποπληρωμή των εταιρικών δανείων εξαιτίας της άφθονης ρευστότητας στο σύστημα, οδήγησαν κάποιες τράπεζες να περιορίσουν τους φιλόδοξους αναπτυξιακούς τους στόχους.

Επαναδιατυπώνει το buy και για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες, με την Eurobank να παραμένει η πρώτη της επιλογή

Επιπλέον, αναμένει ότι και οι τέσσερις τράπεζες θα έχουν θετικά δημοσιευμένα κέρδη το 2022, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, και το εκτιμώμενο ΡΕ τους για το 2023 στις 6,6 φορές, αποτελεί discount 35% σε σχέση με τον μέσο όρο των GEMs.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές-στόχους, η νέα τιμή για την Alpha Bank είναι τα 1,45 ευρώ από 1,60 ευρώ, για τη Eurobank τα 1,40 ευρώ από τα 1,45 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα τα 3,45 ευρώ από τα 3,90 ευρώ, και για την Τράπεζα Πειραιώς τα 1,90 ευρώ από τα 2,10 ευρώ που ήταν η προηγούμενη τιμή-στόχος.

Facebook Comments