Θετική παραμένει για την Ελλάδα και τις ελληνικές μετοχές η HSBC καθώς εκτιμά πως ο τουρισμός αναμένεται να στηρίξει το ελληνικό story ανάπτυξης φέτος, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του, με τις ελληνικές τράπεζες να αποτελούν τον μεγαλύτερο καταλύτη για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Σαφώς, ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού story σχετίζεται με τις τράπεζες, οι μετοχές των οποίων αντιπροσωπεύουν περίπου το 35% του FTSE Greece, επαναλαμβάνει η HSBC η οποία διατηρεί την overweight στάση της για το Χ.Α. Ο εκτιμώμενος δείκτης P/ E για το 2021 είναι στο 6,5x και για το 2022 στο 6,6x, ενώ ο δείκτης P/B και για τα δύο έτη είναι 0,45x. Η μείωση των NPEs και οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων οδηγούν σε σημαντικά βελτιωμένη κεφαλαιακή θέση. Η μόχλευση του Ταμείου Ανάκαμψης ΕΕ θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρή ανάπτυξη νέων δανείων και σε αξιόλογη βελτίωση της κερδοφορίας, τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε σημαντικό discount έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών, παρά τα αντίστοιχα επίπεδα απόδοσης ιδίων κεφαλαίων ROTE, όπως επισημαίνει.

Η HSCB τοποθετεί τις ΟΠΑΠ και Eurobank στη λίστα με τις καλύτερες επενδυτικές ιδέες από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης, της Τουρκίας και της Αιγύπτου, σε περίπτωση που υποχωρήσει το γεωπολιτικό risk premium.  Για τον ΟΠΑΠ δίνει τιμή στόχο τα 16,50 ευρώ και σύσταση buy, ενώ για την Eurobank δίνει τιμή στόχο το 1,45 ευρώ και σύσταση buy επίσης.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments