Χρηματιστήριο: Κλείσιμο πάνω από τις 2.600 μονάδες και νέα θετική εβδομάδα

8 λεπτά ανάγνωση
7 Αυγούστου 2026

Το Χρηματιστήριο έκλεισε θετικά, με τον ΓΔ να παραμένει πάνω από τις 2.600 μονάδες.

Η αγορά κινήθηκε την Παρασκευή σε ήπιους ρυθμούς, ωστόσο οι αγοραστές διατήρησαν τον έλεγχο και οδήγησαν τον δείκτη σε νέα άνοδο.

Μάλιστα, η εβδομάδα είχε ιδιαίτερη σημασία για τη Λεωφόρο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης πέρασε για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια πάνω από τις 2.600 μονάδες και στη συνέχεια κράτησε αυτό το επίπεδο. Έτσι, η αγορά έστειλε νέο μήνυμα αντοχής παρά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε εύρος περίπου 28,5 μονάδων. Αρχικά, οι πωλητές οδήγησαν την αγορά έως τις 2.597,5 μονάδες. Ωστόσο, οι αγοραστές αντέδρασαν και κάλυψαν τις απώλειες.

Τελικά, ο δείκτης έκλεισε στις 2.615,07 μονάδες, με κέρδη 0,25%. Παράλληλα, μέσα στη συνεδρίαση άγγιξε τις 2.626 μονάδες.

Οι τράπεζες κράτησαν θετικό πρόσημο

Ο τραπεζικός δείκτης πρόσθεσε 0,16% και έκλεισε στις 3.039,29 μονάδες. Παράλληλα, ο FTSE υψηλής κεφαλαιοποίησης κέρδισε 0,28% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.675,4 μονάδες.

Επιπλέον, ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 3.155,1 μονάδες, με άνοδο 0,21%.

Έτσι, οι βασικοί δείκτες κράτησαν θετικό πρόσημο, παρά τον περιορισμένο ρυθμό συναλλαγών. Η εικόνα έδειξε ότι οι επενδυτές δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, ακόμη και μετά το ισχυρό ανοδικό διάστημα των προηγούμενων ημερών.

Πτώση του τζίρου στα 238,88 εκατ. ευρώ

Ο τζίρος υποχώρησε αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, οι συναλλαγές έφτασαν τα 238,88 εκατ. ευρώ, έναντι 320,3 εκατ. ευρώ μία ημέρα νωρίτερα.

Παράλληλα, τα πακέτα ανήλθαν σε 30,7 εκατ. ευρώ μέσω 23 συναλλαγών. Η Eurobank συγκέντρωσε πέντε πακέτα συνολικής αξίας περίπου 9,9 εκατ. ευρώ. Επίσης, η Alpha Bank είχε τέσσερα πακέτα περίπου 5,7 εκατ. ευρώ, ενώ η Πειραιώς είχε τρία πακέτα αντίστοιχης αξίας.

Ο συνολικός όγκος έφτασε τα 38,98 εκατ. τεμάχια.

Παρά τη χαμηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα, η αγορά κράτησε το θετικό πρόσημο. Επιπλέον, η πλειονότητα των μετοχών απέφυγε έντονες πιέσεις.

Κέρδη 1,76% για τον Γενικό Δείκτη στην εβδομάδα

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Γενικός Δείκτης κέρδισε 1,76%. Παράλληλα, ο τραπεζικός κλάδος είχε ακόμη καλύτερη εικόνα, καθώς ο ΔΤΡ πρόσθεσε 2,51%.

Η επίδοση αποκτά μεγαλύτερη σημασία επειδή η αγορά πέρασε το όριο των 2.600 μονάδων και παρέμεινε πάνω από αυτό. Επιπλέον, οι τραπεζικές μετοχές συνέχισαν να στηρίζουν το ανοδικό momentum της αγοράς.

Στο σύνολο του ταμπλό, 74 μετοχές έκλεισαν με άνοδο, ενώ 50 τίτλοι κατέγραψαν απώλειες. Παράλληλα, 76 μετοχές δεν παρουσίασαν μεταβολή.

Η εικόνα της εβδομάδας δείχνει ότι οι αγοραστές συνεχίζουν να στηρίζουν τις αποτιμήσεις. Ωστόσο, η αγορά διατηρεί πλέον πιο επιλεκτικό χαρακτήρα, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε εταιρικά αποτελέσματα, επιχειρηματικές κινήσεις και νέους καταλύτες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Δεύτερη ημέρα πτώσης με τζίρο €320 εκατ.

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, το Χρηματιστήριο έχασε έδαφος.

Χρηματιστήριο: Με τραπεζικό ράλι πάνω από τις 2.600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Με ισχυρή άνοδο ξεκίνησε τον Αύγουστο το Χρηματιστήριο.

Χρηματιστήριο: Τέταρτος ανοδικός μήνας με τραπεζικό ράλι 7,2%

Με ήπιες κινήσεις έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, μετά από έναν ιδιαίτερα