Αν και διατηρεί την εποικοδομητική της στάση για τα ελληνικά ομόλογα στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, η JP Morgan παραμένει επιφυλακτική βραχυπρόθεσμα, καθώς θεωρεί ότι οι ελληνικοί τίτλοι παραμένουν  ευάλωτοι.

Συγκεκριμένα η JP Morgan αναφέρει ότι, όπως έχει υπογραμμίζει και σε άλλες εκθέσεις της, έχει μεσοπρόθεσμα εποικοδομητική στάση για τα ελληνικά ομόλογα, καθώς πιστεύει ότι η αγορά τιμολογεί με υπερβολικό discount τον αντίκτυπο του τέλους των αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ, υπό το πρόγραμμα PEPP, τη στιγμή που η ελληνική αγορά ομολόγων παρουσιάζει σχετικά ισχυρή δραστηριότητα, ενώ το πολιτικό και το χρηματοδοτικό τοπίο της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες χώρες της περιφέρειας είναι επίσης ισχυρό.

Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, η JP Morgan τονίζει ότι παραμένει επιφυλακτική παρά τις φθηνές αποτιμήσεις, καθώς τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν ευάλωτα σε απότομη ανατιμολόγηση της αγοράς σε ό,τι αφορά την ρευστότητα σε κινήσεις risk-off, ειδικά δεδομένου του τρέχοντος περιβάλλοντος χαμηλής ρευστότητας.

Η αμερικάνικη τράπεζα τονίζει ότι προβλέπει πως το spread Ελλάδας-Ιταλίας θα παραμείνει σταθερό μεσοπρόθεσμα σε σχέση με το τρέχον επίπεδο των περίπου 45 μ.β. Σε ό,τι αφορά το spread έναντι της Γερμανίας εκτιμά ότι θα κινηθεί χαμηλότερα το επόμενο διάστημα, και από τις 211 μ.β σήμερα, τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο θα κινηθεί στις 170 μ.β. ενώ θα διαμορφωθεί στις 180 μ.β. από τον Δεκέμβριο του 2022 έως και τον Μάρτιο του 2023.

Παράλληλα, συνεχίζει να εκτιμά ότι η επόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει εντός του Απριλίου με ένα νέο 5ετές ή 7ετές ομόλογο.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments