Υποτονικό το κλίμα στην αγορά σήμερα καθώς οι περισσότερες ευρωπαικές παρέμεινα κλειστές λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου οδεύει προς το 3% μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, με τις οποίες τίθεται οριστικό τέλος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο τέλος Ιουνίου. Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του 30ετούς γερμανικού ομολόγου εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών (1,012). Αντιθέτως οι αποδόσεις των βραχυχρόνιων ομολόγων υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ δεν θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία -άκαιρη όπως απεδείχθη εκ των υστέρων- αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ έγινε το 2011, εν μέσω της μεγάλης κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, δεν καταγράφηκαν συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 2,93% από 2,87% χθες έναντι 0,84% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,03% από 2,07% που έκλεισε χθες.

Facebook Comments