Mπορεί οι εκλογές να απέχουν ακόμα ως την επόμενη άνοιξη όπως λέει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως η γαλάζια παράταξη τίθεται σε καθεστώς πολιτικού συναγερμού. Και αυτό γιατί οι εκλογές μπορεί να μην γίνουν εντός του 2022, όμως αυτές ξεκινούν πολύ νωρίτερα σε σχέση με τη συνταγματική πρόβλεψη.

Ένας βασικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, άλλωστε, είναι η ενεργοποίηση του κόμματος, προκειμένου τα στελέχη της ΝΔ να «ζυμώσουν» τις τοπικές κοινωνίες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός βγαίνει αρκετά εκτός των τειχών του Μεγάρου Μαξίμου και θα πυκνώνει εν ευθέτω χρόνω τις παρουσίες του, με δεδομένο ότι εξακολουθεί να είναι το ισχυρότερο στοιχείο πολιτικής επιρροής της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, θεωρεί ότι πρέπει και τα κομματικά στελέχη να «σηκώσουν μανίκια» και να επεξηγήσουν αναλυτικά τι υποσχέθηκε και τι έκανε εν τέλει η κυβέρνηση και εν συνεχεία να επιμείνουν στο σχέδιο για μια δεύτερη τετραετία.

«Στο σύνθημα «το είπαμε, το κάνουμε», προσθέτω τώρα το ρήμα «προσπαθούμε» και δίπλα τρία ακόμα: «ακούμε», «νοιαζόμαστε» αλλά και «εξηγούμε» στους πολίτες. Εξηγούμε. Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση σηκώνει κι άλλο τα μανίκια και το κόμμα ανοίγεται ακόμα περισσότερο στην κοινωνία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τα γαλάζια στελέχη της Κρήτης, εξηγώντας έτσι τη στρατηγική περί «δημιουργικής αναμονής» του κόμματος, ενόψει των επόμενων καλπών.

Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, γνωρίζει ότι τα γαλάζια στελέχη θα πρέπει να βγουν στην πρώτη γραμμή της μάχης και να υπεραμυνθούν των στόχων του κόμματος, εξ ου και έστειλε αυτό το μήνυμα από το κλειστό του Λίντο. Μάλιστα, επέμεινε να θέτει και το δίλημμα των επόμενων εκλογών ανάμεσα στο δίπολο «πρόοδος-συντήρηση», στέλνοντας έτσι μήνυμα στους πολίτες να επιλέξουν ήδη προς ποια ρότα θέλουν να πάει η χώρα.

 

 

Facebook Comments