Μπορεί τα προσυνέδρια να έχουν ως κεντρική στόχευση ένα, κατά βάση, κομματικό κοινό, ο κ. Μητσοτάκης αξιοποιεί τις δημόσιες παρεμβάσεις του, προκειμένου να θέσει τα διλήμματα που θα μας συνοδεύσουν ως τις κάλπες.

Για τον πρωθυπουργό, το βασικό δίλημμα εστιάζεται στον άξονα “Πρόοδος ή συντήρηση”, υπογραμμίζοντας ότι οι πολιτικές επιλογές της ΝΔ είναι κατ’ εξοχήν προοδευτικές.

Δεν παραλείπει, δε, να τονίζει τον λαϊκό χαρακτήρα του κόμματος, υπό την έννοια της ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών για τους “πολλούς“, αλλά και για όσους “δεν είναι στα ραντάρ”, όπως είπε χθες από το προσυνέδριο της Νίκαιας. Μπορεί πολλοί από αυτούς τους πολίτες να μην ανήκουν στο εκλογικό target group της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης, όμως, θέλει να δείξει ότι το κυβερνών κόμμα έχει ένα εμπράκτως και όχι απλά στα λόγια φιλολαϊκό προφίλ.

Αυτή, κατά τον πρωθυπουργό, είναι και η μείζων διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχίσει να το επαναλαμβάνει με το βλέμμα και σε επόμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όπως η επικείμενη γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού πάνω από τα 700 ευρώ. Παράλληλα, όσο προσεγγίζουμε τις εκλογές θα επιμένει να αναδεικνύει την ουσιαστική μείωση της ανεργίας κάτω από το 13%, με την ελπίδα τους επόμενους μήνες οι δείκτες να είναι ακόμα καλύτεροι. Στην αντίπερα όχθη, όπως το έθεσε χθες ο πρωθυπουργός για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ένα “αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού και εντάσεων”.

Όλα τα παραπάνω ο κ. Μητσοτάκης θα τα “τεστάρει” και σε… λαϊκά τερέν. Εξ ου και το επόμενο διάστημα θα συστηματοποιεί τις περιοδείες του, με έμφαση σε περιοχές που είτε συνδέονται με σημαντικά αναπτυξιακά έργα είτε αποτελούν στόχους για τη ΝΔ.

ΓΕ

Facebook Comments