Με τη Σούπερ Λιγκ δεν «πλήττεις» ποτέ και αυτή τη φορά το λέμε απολύτως θετικά και καθαρά αγωνιστικά.

Η πέμπτη αγωνιστική των playoff ανήκει στο παρελθόν και το ενδιαφέρον για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη παραμένει αμείωτο. Μπορεί η βαθμολογική διαφορά ανάμεσα σε Άρη, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να μην μεταβλήθηκε ούτε πόντο, ωστόσο, η εικόνα των τριών κάνει ακόμη πιο αμφίρροπη τη συνέχεια.

Η τελευταία χρονικά αναμέτρηση ήταν αυτή στα Γιάννενα. Η ΑΕΚ, κάθε άλλο παρά φαβορί έμοιαζε πριν από την κόντρα με τον ΠΑΣ. Γνωρίζοντας ότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ύστερα από τις νίκες Παναθηναϊκού και Άρη στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, η ανάγκη για νίκη έγινε ακόμη πιο επιτακτική.

Η πίεση ήταν φυσιολογικά μεγάλη και αυτό εν τέλει βγήκε σε καλό στους παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου. Γρήγορο προβάδισμα με τον Κριχόβιακ (4’), το οποίο διπλασιάστηκε στο τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου, χάρη στην εντυπωσιακή ενέργεια του ανεβασμένου Ρότα.

Στο δεύτερο μέρος, όπως είπε και ο προπονητής της «έκανε τα εύκολα, δύσκολα». Συμπεριφορά, λες και έχει ήδη νικήσει και φυσικά αγχώθηκε όταν ο Περέα έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους Γιαννιώτες. Παραδόξως η ψυχολογία της δεν «έπεσε» και κατάφερε να ανακτήσει τη διαφορά των δύο γκολ σε μία περίεργη φάση.

Ο Οφρυδόπουλος πιστώνεται την ενθαρρυντική εμφάνιση της ΑΕΚ και την επιμονή στον σχηματισμό του 4-3-3, όπως και τη λανθασμένη κίνηση να αλλάξει τη διάταξη των δύο κεντρικών αμυντικών σε τρεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΣ, για να μειώσει εκ νέου. Το τελικό 3-2 σε μία έδρα που έχει δυσκολέψει άπαντες φέτος, δίνει ελπίδα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο και ας βρίσκεται πλέον στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Βέβαια, τίποτα δεν είναι δεδομένο, όταν η Ένωση δείχνει «αυτοκτονικές» τάσεις, από αγώνα σε αγώνα.

Την «απόδραση» της ΑΕΚ από τους «Ζωσιμάδες» δεν είδαν με καλό μάτι Παναθηναϊκός και Άρης. Και ας βγήκαν νικητές στα ντέρμπι με τους μεγάλους αντιπάλους τους.

Η Λεωφόρος έζησε στιγμές του παρελθόντος και το «τριφύλλι» πανηγύρισε τη νίκη της χρονιάς, εάν φυσικά αυτή συνδυαστεί με ευρωπαϊκό εισιτήριο. Υπέταξε το μεταμορφωμένο προς το χειρότερο Ολυμπιακό και έδειξε ότι έχει «μεγαλώσει» αγωνιστικά. Με προσήλωση στο στόχο και χαμηλά το κεφάλι, θεωρώ απίθανο να μην είναι εκείνος που πρώτος εκ των τριών διεκδικητών θα κλειδώσει την έξοδο στην Ευρώπη.

Το νικητήριο γκολ του Αϊτόρ, προήλθε από μία εξαιρετική συνεργασία, δείγμα της δουλειάς σε αγωνιστικό και ψυχολογικό τομέα που έχει κάνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού «πετούσαν» στο χορτάρι, έδειχναν τακτικά διαβασμένοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Στοιχεία που δίνουν νίκες σε μεγάλα παιχνίδια.

Εξίσου σημαντική, σε ψυχολογικό και βαθμολογικό επίπεδο ήταν η επικράτηση του Άρη στο «κλάσικο» της Θεσσαλονίκης. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές (εξαιτίας της ιδιαίτερα απαιτητικής αναμέτρησης με τη Μαρσέϊγ που πέρασε και τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, που έρχεται), καταγράφεται δε ως η νίκη που τον καθιερώνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Σταθερός σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι, με ουσιαστική υπεροχή και ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη. Στα χέρια του Μπούργος, η ομάδα έχει δεθεί περισσότερο και η προσπάθεια που γίνεται θα φανεί στο χειροκρότημα. Και πότε είναι αυτό; Όταν το Μάϊο, θα μπορεί να πανηγυρίζει την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί αυτή η αδιάκοπη μάχη μεταξύ των τριών και αυτό είναι ιδανικό για το πρωτάθλημα της χώρας μας. Ο ανταγωνισμός δημιουργεί ισχυρές ομάδες και πλέον ο κόσμος απολαμβάνει να αφιερώνει τις ώρες του στο γήπεδο.

Facebook Comments