Η δεύτερη κατά σειρά παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε περιοχή της Β΄ Πειραιώς και συγκεκριμένα στη Σαλαμίνα χθες το πρωί δεν είχε απλά τα χαρακτηριστικά της κομματικής εγρήγορσης της ΝΔ.

Όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές του επόμενου χρόνου, όπως παγίως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός θέλει να θέτει τα διλήμματα, αλλά και να αποστερήσει επιχειρήματα περί κοινωνικής ευαισθησίας από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο πρωθυπουργός επισκέπτεται κοινωνικές δομές, όπως έκανε χθες με μια δομή κακοποιημένων γυναικών, αλλά και μια δομή με παιδιά ΑΜΕΑ ή με την αντίστοιχη προχθεσινή επίσκεψη που έκανε στον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης Ναρκωτικών του ΟΚΑΝΑ. Στην πραγματικότητα, δια της τόνωσης του κοινωνικού προφίλ της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να θυμίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευαγγελίζεται την κοινωνική ευαισθησία στα λόγια, ενώ η ΝΔ ως κυβέρνηση κάνει πράξεις στο πεδίο.

Η σπουδή του κ. Μητσοτάκη δεν συνδέεται τόσο με επιμέρους target groups που αποτελούν δημοσκοπικούς στόχους, όσο με το ευρύτερο προφίλ που θέλει να φιλοτεχνήσει για τη ΝΔ: μια μεγάλη, λαϊκή παράταξη, με κοινωνικές ευαισθησίες που αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη με τρόπο συμνπεριληπτικό και δεν αφήνει πίσω κανέναν, πολλώ δε τους πιο αδύναμους της κοινωνίας. «Όχι κάτι που θα περίμενε κανείς από ένα συμβατικό Κεντροδεξιό κόμμα», όπως λένε πολλάκις από το Μαξίμου.

Βεβαίως, οι περιοδείες και οι στοχευμένες επισκέψεις έχουν και μια ξεκάθαρη στόχευση εμπέδωσης ενός συγκεκριμένου προεκλογικού διλήμματος. Από το «ανάπτυξη ή περιπέτειες» του 2019, ο κ. Μητσοτάκης επαλαμβάνει παγίως και θα το κάνει και στον δρόμο προς τις κάλπες ότι το πραγματικό ερώτημα είναι το «πρόοδος ή συντήρηση». «Τώρα το βασικό ζήτημα είναι αν θα πάμε μπροστά, αν θα κεφαλαιοποιήσουμε τη σταθερότητα την οποία έχουμε πια ως χώρα ή αν θα ξανακυλήσουμε πίσω σε ένα παρελθόν που πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε. Εξάλλου, οι αντίπαλοί μας στο πρόσφατο συνέδριό τους μας θύμισαν από τι γλιτώσαμε. Και φρόντισαν να το κάνουν με τρόπο πολύ γλαφυρό και πολύ παραστατικό», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με γαλάζια στελέχη χθες.

ΓΕ

Facebook Comments