Στις 5 Μαΐου ο Κυριάκος έδωσε άλλα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Το ένα τρίτο απ’ αυτά αναδρομικά. Πριν απ’ αυτό είχε δώσει άλλα δύο, μπορεί και παραπάνω. Μόνο για το ρεύμα.

Προσθέστε και τα σαράντα πέντε που είχε μοιράσει στην πανδημία. Σε επιστρεπτέες, σε επιδοτήσεις ενοικίων και λογαριασμών, σε πληρωμές μισθών. Αφήστε στην άκρη τις μειώσεις φόρων, εισφορών και ΕΝΦΙΑ.

Από πού τα βγάζει όλα αυτά τα τερατώδη ποσά; Όταν ακόμα έχουμε νωπές στην μνήμη μας τις εικόνες ενός κρατικού μηχανισμού που από το βράδυ ως το πρωί έπρεπε να καλύψει το μικρό δάνειο ενός δήμου της Αττικής που είχε ανακαλύψει η τρόικα, αλλιώς η χώρα πήγαινε σε άτακτη χρεωκοπία; Δεν έγιναν δυο γενιές πίσω αυτά, μόλις πριν πέντε-έξι χρόνια τα ζούσαμε.

Ξεχνάμε γρήγορα, ως φαίνεται. Η δε αντιπολίτευσή μας ξεχνά κατ’ επάγγελμα. Απαιτεί πάντα διπλά και τρίδιπλα απ’ όσα δίνει η κυβέρνηση, τα απαιτεί αμέσως και με πρόβλεψη για το μέλλον, τα απαιτεί και με άλλον τρόπο. Πάντα με «άλλον» τρόπο και πάντα περισσότερα. Α ναι… και τα απαιτεί δίχως να δημιουργούμε έλλειμμα και δίχως να αυξάνουμε το χρέος. Τα θέλει καθαρά, δίχως να επιβαρύνουν τις μελλοντικές γενιές. Απαιτεί ολοκληρωτική ανακούφιση της σημερινής γενιάς, δίχως ταλαιπωρία της επόμενης.

Τα εκατομμύρια είναι ψίχουλα και τα δισεκατομμύρια κοροϊδία

Τώρα, το που βρέθηκαν αυτά που δόθηκαν και που θα βρεθούν αυτά τα «περισσότερα» που απαιτεί να δοθούν, δεν την απασχολεί την αντιπολίτευση μας. Από τον πρώτο μήνα της πανδημίας (Φεβρουάριο του 2020) που ζητούσε να δοθούν όλα μπροστά (για φανταστείτε να είχε γίνει), είχε κάνει φανερές τις προθέσεις της. Τα εκατομμύρια είναι ψίχουλα και τα δισεκατομμύρια κοροϊδία. Οι ενισχύσεις έρχονται πάντα αργά, ανεξαρτήτως των ευρωπαϊκών ταχυτήτων και ανεξαρτήτως των διαθέσιμων πόρων. Πριν καν ξεσπάσει κάποια απρόσμενη παγκόσμια κρίση, η κυβέρνηση θα έπρεπε να την έχει προβλέψει και να την έχει καλύψει προκαταβολικά.

Αλάνθαστη μέθοδος, ευχάριστη μουσική στα αυτιά του κοσμάκη. Και ποιος δεν θέλει όλα τα λεφτά τώρα; Και τι τον νοιάζει το απλό πολίτη αν υπάρχουν και που θα βρεθούν; Αυτά θα κοιτάμε τώρα ή το συμφέρον μας; Κι αν τα ίδια προβλήματα έχει όλη η υφήλιος, τι τον κόφτει αυτόν; Σκασίλα του. Αφού ο Αλέξης λέει ότι γίνεται, αυτός θα παραστήσει τον λογιστή του κράτους να βάλει κάτω έσοδα-έξοδα και να δει αν βγαίνουν; Μην τρελαθούμε κιόλας.

Facebook Comments