Προεκλογικό το κλίμα στο Metropolitan Expo, με τις αναφορές για αυτοδυναμία να πυκνώνουν. Μπορεί ο πρωθυπουργός να επιμένει ότι οι εκλογές θα γίνουν την επόμενη άνοιξη, πολλοί, όμως, εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες το φθινόπωρο.

Η τρίτη μέρα του γαλάζιου συνεδρίου σήμερα θα είναι και η πολιτικά πιο πυκνή, με μεγάλες ομιλίες. Από νωρίς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι στα Σπάτα, ενώ προς το μεσημέρι θα πάρουν τον λόγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που είχε ένα μικρό ατύχημα κατ’ οίκον και δεν μπόρεσε να έρθει την Παρασκευή, και, βεβαίως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα θα έχουν απευθυνθεί στο συνέδριο η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα και ο δήμαρχος της Οδησσού Γκενάντι Τρουχάνοφ.

Αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ξεκινά η διαδικασία εκλογής της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και, βεβαίως, θα ψηφίσει ο κ. Μητσοτάκης. Ο ηλικιακός μέσος όρος μειώνεται κατά πολύ, ενώ έτσι κι αλλιώς σχεδόν το 40% των συνέδρων είναι κάτω από 35 ετών.

Αρκετές υποψηφιότητες έχουν άρωμα ΟΝΝΕΔ, μεταξύ αυτών οι: Νίκος Παπουτσής, Γιάννης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μίχας, Νίκος Παπαχρήστου, Ανδρέας Κυριακόπουλος, Βασίλης Βιτανόπουλος, Κώστας Μητσόπουλος (παλιός οννεδίτης), Βασίλης Σιαδήμας, Αποστόλης Μπακόλας, Νίκος Δημάκης (παλιός οννεδίτης), Μάνος Κασσελάκης (παλιός γραμματέας ΔΑΠ), Θανάσης Ζαμάνης, Ανδρέας Καρασαρίνης, Γιάννης Πολιτόπουλος (από την παλιά φρουρά), Ελένη Χαραλάμπους, Κατερίνα Καραβιώτη, Όλγα Μαγγανά, ενώ από την παλαιότερη φρουρά υποψήφιες είναι οι Μάρθα Σαμαρά, Ντόρα Πάλλη και Όλγα Βησσαράκη.

Από τη Θεσσαλονίκη υποψήφιοι, μεταξύ άλλων είναι οι Ζήσης Ιωακείμοβιτς, Γιώργος Ασημακόπουλος, Διονύσης Μανωλόπουλος και Στέλιος Τσομαρίδης. Άλλα ονόματα με αναφορές στην περιφέρεια είναι οι: Γιώργος Σωτηρόπουλος, Νίκος Κεφαλογιάννης (από Ρέθυμνο), Γιάννης Μαρτάτος, Νίκος Λυσιγάκης, Αχιλλέας Κέλλας ( Λάρισα) και Αντώνης Γραβάνης (Ροδόπη).

ΓΕ

Facebook Comments