Και επειδή κάλπες σημαίνει ψηφοδέλτια, στη Νέα Δημοκρατία υπολογίζουν ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα τα έχουν έτοιμα. Προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύει η ομάδα των ψηφοδελτίων.

Πάντως σε αυτό που φαίνεται να έχουν σχεδόν ολοκληρώσει είναι το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εκεί έχει κλειδώσει ο 39χρονος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα αναλάβει και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς οι υποψήφιοι στο Επικρατείας δεν έχουν περιορισμό εμφανίσεων στα ΜΜΕ.

Ένα ακόμη όνομα που κλείδωσε για το Επικρατείας είναι του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη. Ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του 2019 αλλά όχι σε εκλόγιμη θέση (πήρε τη θέση της Μαριέττας Γιαννάκου που πέθανε).

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφατα έγινε μια συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και συζητήθηκε η συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια της ΝΔ με ανοιχτό και το Επικρατείας.

Η έκπληξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έρχεται στο πρόσωπο του Μιχάλη Μπλέτσα, Διευθυντής πληροφορικής στο Media Lab του MIT. Ο κ. Μπλέτσας προορίζεται για την έδρα των αποδήμων. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη – αν και γράφτηκε ότι θα είναι στο Επικρατείας – έχει επιλέξει να είναι εκ νέου υποψήφια στα Χανιά.

Πηγή: topontiki.gr

Facebook Comments