Απέρριψε ο Άρειος Πάγος το αίτημα της ΔΕΗ για πιλοτική δίκη στη ρήτρα αναπροσαρμογής

4 λεπτά ανάγνωση
28 Ιουνίου 2022

Να μην υπάρξει πιλοτική δίκη για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής στην ηλεκτρική ενέργεια, αποφάσισε σήμερα η αρμόδια τριμελής επιτροπής του Αρείου Πάγου και απέρριψε το σχετικό αίτημα της ΔΕΗ.

Αναλυτικότερα, η ΔΕΗ ζητούσε το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής που απασχολεί σχεδόν όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, σε πιλοτική δίκη έτσι ώστε να μην βγαίνουν αντίθετες ή αντιφατικές αποφάσεις από τα δικαστήρια της χώρας.

Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες συντάχθηκαν με τις θέσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Βερβεσό εκπροσωπώντας την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και τον ΔΣΑ, η εισαγωγή της ρήτρας έγινε μονομερώς χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των καταναλωτών και είναι αντίθετη με τους γενικούς όρους συναλλαγών σε διάφορες κατηγορίες συμβολαίων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι συλλογική αγωγή έχουν καταθέσει καταναλωτικές οργανώσεις -το ΙΝΚΑ και η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος – ζητώντας να κηρυχθεί παράνομος ο τρόπος εφαρμογής της ρήτρας, που επιφέρει στα οικιακά τιμολόγια αύξηση του κόστους παραγωγής ρεύματος, το οποίο λόγω της ενεργειακής κρίσης, έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

Moody’s: Κίνδυνοι για τις τράπεζες μετά την απόφαση-βόμβα του Αρείου Πάγου

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια Κατσέλη προκαλεί ανησυχία, με

ΔΕΗ: Έξυπνες λύσεις εξυπηρέτησης ενισχύουν την ψηφιακή εμπειρία των πελατών

Η ΔΕΗ επενδύει συστηματικά στη βελτίωση της ψηφιακής εμπειρίας των πελατών της,