Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μετά την αποχώρηση νεοδιορισθέντων υπουργών καθώς και περισσότερων από 50 μελών της κυβέρνησης, η οποία προκάλεσε ουσιαστικά παράλυση στον κυβερνητικό μηχανισμό.

Είναι εμφανές πλέον ότι η επιθυμία του κοινοβουλευτικού Συντηρητικού κόμματος είναι ότι πρέπει να υπάρξει νέα ηγεσία στο κόμμα και επομένως νέος πρωθυπουργός, δήλωσε ο Τζόνσον κατά το διάγγελμα της παραίτησής του.

«Είμαι θλιμμένος που αφήνω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο», σημείωσε.

Νωρίτερα:

Προς παραίτηση οδεύει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν σήμερα αρκετά βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δημοσιογράφος του BBC Κρις Μέισον δήλωσε πως ο Τζόνσον συμφώνησε να παραιτηθεί αλλά θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι να εκλεγεί νέος ηγέτης των Τόρις το φθινόπωρο στο συνέδριο του κόμματος. Ο Τζόνσον αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα εντός των επόμενων ωρών, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ τόνισε ότι ο Τζόνσον μίλησε με τον Sir Graham Brady, πρόεδρο της Επιτροπής 1922, για να τον ενημερώσει για την απόφασή του.

“Ο πρωθυπουργός μίλησε με τον Graham Brady και συμφώνησε να παραιτηθεί εγκαίρως ώστε να έχει οριστεί νέος ηγέτης μέχρι το συνέδριο του Οκτωβρίου”, τόνισε.

Όπως αναφέρουν οι Times, ο Τζόνσον μπορεί να δυσκολευτεί να πείσει το κόμμα του ώστε να παραμείνει στη θέση του μέχρι το συνέδριο. Μια κυβερνητική πηγή δήλωσε: “Πραγματικά δεν νομίζω ότι μπορεί να το κάνει αυτό. Πώς; Ποιος θα κυβερνήσει μαζί του;”

Facebook Comments