Ισχυρή ζήτηση για το 7ετές “πράσινο” ομόλογο της Lamda, με τις προσφορές να υπερκαλύπτουν κατά τουλάχιστον δύο φορές την έκδοση, που στόχευε να συγκεντρώσει 230 εκατ. ευρώ.

Η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Lamda Development ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο με το εύρος του επιτοκίου να έχει οριστεί μεταξύ 4,7% και 5,2%.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια, βιώσιμα κτήρια και συστήματα που δημιουργούν μια “έξυπνη” ενεργειακή πόλη στο Ελληνικό, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης που είναι σε πλήρη εξέλιξη στην Ευρώπη.

Τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια, μετά την αφαίρεση των δαπανών της έκδοσης, θα ανέλθουν σε 223 εκατ. ευρώ.

Περίπου 85 με 110 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για ανάπτυξη νέων βιώσιμων κτηρίων και ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων ως το τέλος του 2025. Ποσά μεταξύ 65 με 85 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη ή εξαγορά πάρκων ΑΠΕ και μονάδων αποθήκευσης, ώστε να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες Ελληνικού, αλλά και υπόλοιπων ακινήτων ομίλου.

Τέλος, 45 με 60 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για κατασκευή/ανάπτυξη/εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων στο Ελληνικό. Οι εγγραφές στο βιβλίο ολοκληρώνονται αύριο 8 Ιουλίου.

Facebook Comments