Η σημερινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα εισαχθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως προσλαμβάνει νέο περιεχόμενο μετά τη χυδαιότητα του άλλοτε ισχυρού υπουργού Επικρατείας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Βερναρδάκη να εξομοιώσει την υπουργό Παιδείας με την υπόδικη για τη δολοφονία τουλάχιστον του ενός παιδιού της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Είναι αναμενόμενο να υπάρξει αναφορά από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πολλές φορές έχει ορθώσει τείχος προστασίας για την υπουργό του.

Άλλωστε, η αναφορά Βερναρδάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και της ΝΔ, με κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για ενέργεια δηλωτική της στρατηγικής επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να πορευτεί «εκπέμποντας χυδαιότητα» στον δρόμο προς τις κάλπες.

Η ΝΔ, πάντως, πέταξε χθες την μπάλα στον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει την «άθλια επίθεση» του κ. Βερναρδάκη στην κ. Κεραμέως. Από το Περιστέρι, ο κ. Τσίπρας δεν το έπραξε, συνεπώς μένει να φανεί, αν στο σημερινό ραντεβού στη Βουλή το θέμα θα επανέλθει.

Η κεντρική στόχευση του πρωθυπουργού, βεβαίως, και δια της τοποθέτησής του θα είναι να αναδείξει τη διαχωριστική γραμμή της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση και ιδίως με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια η κυβέρνηση που φέρνει νομοσχέδια που «σπάνε αυγά», με βάση αυτή τη συλλογιστική, και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που εκπέμπει τοξικότητα, σε μια προσπάθεια να αποκομίσει κάποια πολιτικά οφέλη στη διάρκεια αυτής της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, και παραμένει προσκολλημένος «σε αντιλήψεις της δεκαετίας του ’80, ιδίως στα θέματα Παιδείας».

ΓΕ

Facebook Comments