Πριν λίγες ημέρες,  χιλιάδες Ολλανδοί αγρότες ξεκίνησαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης για τα κυβερνητικά σχέδια που θα απαιτήσουν από τους αγρότες να χρησιμοποιούν λιγότερα λιπάσματα και να μειώσουν τον αριθμό των αγελάδων με το πρόσχημα ότι οι εκπομπές του οξειδίου του αζώτου και αμμωνίας που παράγονται από τα ζώα απειλεί το περιβάλλον.

Η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει μέλλον για όλους τους αγρότες να συνεχίσουν να λειτουργούν και ένα ορισμένο ποσοστό εκμεταλλεύσεων θα κλείσουν ή θα πωληθούν.  Σε απάντηση, οι αγρότες βγήκαν δυναμικά στους δρόμους με τα τρακτέρ, καθώς βλέπουν ότι η κυβέρνηση θα τους αναγκάσει να μειώσουν σχεδόν κατά το ήμισυ τα κοπάδια των ζώων ή να σταματήσουν εντελώς την εργασία και να χάσουν τις φάρμες τους.  Ήδη διαδηλώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται τώρα στη Γερμανία, την Πολωνία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Παρόμοιοι κανονισμοί που επιβλήθηκαν στη Σρι Λάνκα με την απαγόρευση λιπασμάτων κατέστρεψαν τη γεωργική παραγωγή και την οικονομία της χώρας, καθώς το ένα-τρίτο της καλλιεργήσιμης γης ήταν αδρανή και η παραγωγή καλλιεργειών όπως το ρύζι και το τσάι κατέρρευσε. Εκατομμύρια πολιτών βγήκαν στους δρόμους και ο πρόεδρος της χώρας αναγκάσθηκε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Στην Αμερική, όπου οι τιμές καυσίμων ενέργειας αυξήθηκε κατά 66% πριν ακόμη αρχίσει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, χιλιάδες αγρότες αναγκάσθηκαν να κλείσουν τα αγροκτήματα ή οδηγήθηκαν στην χρεωκοπία, καθώς οι υψηλές τιμές πετρελαίου αποτελεί πλέον ένα δυσβάστακτο κόστος που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Η κατάσταση ήδη ωθεί τις τιμές των τροφίμων υψηλότερα και μελλοντικά αν οι αγρότες δεν μπορούν να βγάλουν τις καλλιέργειες από το έδαφος, προβλέπονται σοβαρές ελλείψεις τροφίμων στα ράφια των καταστημάτων.

Αυτό που συμβαίνει  στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες διεθνώς όπου τα περιβαντολλογικά μέτρα και οι υψηλές τιμές καυσίμων, τους αναγκάζουν να κλείσουν τα αγροκτήματα ή να χρεωκοπήσουν, δεν είναι τυχαίο.

Υπάρχουν υποψίες ότι όλα αυτά γίνονται σκόπιμα και είναι μέρος των σχεδίων των γκλομπαλιστών ελίτ με επικεφαλής τον Γκέιτς, τον Σόρο, και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που έχουν σαν στόχο την κυριαρχία του κόσμου και την δημιουργία μιας νέας τάξης πραγμάτων. Ήδη μιλούν απρόκλητα για την Μεγάλη Επαναφορά όπου η παγκόσμια κοινωνία θα επανέλθει στο σημείο που αυτοί ονειρεύονται.

Όμως πως σχετίζονται αυτά με τους αγρότες και κτηνοτρόφους; Η άποψη που συμμερίζονται πολλοί είναι ότι οι γκλομπαλιστές ελίτες, χρησιμοποιούν τα περιβαντολλογικά μέτρα κατά των αγροτών, όχι για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά για να χρεοκοπήσουν οι αγρότες και να αρπάξουν τη γη τους.

Μπορεί αυτή η άποψη να φαίνεται κάπως απίστευτη αλλά δεν είναι, γιατί ήδη συμβαίνει πραγματικά. Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι ο γνωστός Γκέιτς, ο τρίτος πλουσιότερος σε όλο τον κόσμο, ενεργό μέλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ένθερμος υποστηρικτής της πράσινης ενέργειας, είναι σήμερα  ο μεγαλύτερος και πλουσιότερος γαιοκτήμονας στην Αμερική;  Συγκεκριμένα, ο Γκέιτς έχει αγοράσει μέχρι σήμερα, σχεδόν 980.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, κρυφά κάτω από το όνομα διαφόρων εταιριών που ανήκουν στον ίδιο. Ο βασιλιάς των αγροτών, όπως πλέον καλούν τον Γκέιτς, πιέζει επίσης τις πλούσιες χώρες να στραφούν στην κατανάλωση «συνθετικού κρέατος», όπου όχι συμπωματικά, είναι ένας μεγάλος επενδυτής στις εταιρείες που θα το παράγουν.

Στο παιχνίδι έχει μπει και η Κίνα που έχει και αυτή τα δικά της γκλομπαλιστικά σχέδια, που αγόρασε  περισσότερα από 200.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στις ΗΠΑ. Η Κίνα χρησιμοποιεί δικές της εταιρείες που σήμερα αγοράζουν πάνω από 30 αγροκτήματα ετησίως.

Αυτό που βλέπομε πλέον είναι ότι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Μπιλ Γκέιτς και άλλοι, Κινέζοι και  γιγαντιαίες εταιρείες, αρπάζουν γεωργική γη σε τιμές ευκαιρίας, καθώς αγρότες και κτηνοτρόφοι αδυνατούν πλέον να επιβιώσουν λόγω των υψηλών τιμών πετρελαίου και των περιβαντολλογικών μέτρων.

Φαίνεται ότι βαδίζομε πλέον σε μια κατεύθυνση που θυμίζει τα φεουδαρχικά συστήματα του 15ων και 16ου αιώνα, που οι φεουδάρχες έλεγχαν την γη και οι υπόλοιποι δούλευαν.  Αυτό ήταν το οικονομικό σύστημα στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης κατά τον Μεσαίωνα. Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού γεννήθηκε, έζησε και πέθανε στη φτώχεια.  Το σχέδιο των σημερινών φεουδαρχών είναι να έχουν το κοντρόλ της παγκόσμιας καλλιεργήσιμης γης, όπου οι σημερινοί αγρότες που έχασαν ή πούλησαν τα αγροκτήματα για να επιβιώσουν, θα είναι οι νέοι δουλοπάροικοι. Όλα κάτω από το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής!

Λυπηρά, εκεί πλέον μας οδηγούν οι νέοι φεουδάρχες, με την συμμετοχή  των ανόητων πολιτικών που διοικούν σήμερα την Ευρώπη και Αμερική, που αδιαφορούν για τα προβλήματα των πολιτών τους και συνεχίζουν να τους εμπαίζουν με την φάρσα της κλιματικής αλλαγής.  Ήδη περίπου 3 εκατομμύρια άτομα στην Ευρωπαϊκή ένωση δεν έχουν αρκετά χρήματα για θέρμανση και όπως αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα, οι υψηλές τιμές των καυσίμων και τροφίμων, θα οδηγήσει μόνον αυτή την χρονιά άλλα 270 εκατομμύρια άτομα στην φτώχια, και θα δημιουργήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση που θα επισπευσθεί από τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο.

Στα ανωτέρω, θα πρέπει να προσθέσομε και μερικά ανεξήγητα ακόμη γεγονότα που σχετίζονται με την παραγωγή και επεξεργασία τροφίμων. Στην Αμερική τις τελευταίες 4-6 εβδομάδες, πάνω από δώδεκα εργοστάσια και αποθήκες επεξεργασίας τροφίμων έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές κάτω από περίεργες συνθήκες, όπως  όταν δύο από αυτά τα εργοστάσια χτυπήθηκαν από αεροπλάνα που έπεσαν την ίδια εβδομάδα. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που η προσφορά τροφίμων είναι ήδη ευάλωτη, και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις. Σύμπτωση ή σαμποτάζ;

Ήδη οι ίδιοι παίκτες που αγοράζουν μεγάλης εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης, έχουν αγοράσει και συνεχίζουν να αγοράζουν εργοστάσια παραγωγής ή επεξεργασίας τροφίμων. Η Κίνα για παράδειγμα έχει ήδη αγοράσει τη Smithfield Foods με έδρα τη Βιρτζίνια, τον μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος στη χώρα, και τη Syngenta, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή χημικών φυτοπροστασίας στον κόσμο και τον τρίτο στον κόσμο παραγωγό σπόρων.

Λένε ότι συχνά η πείνα οδηγεί σε επαναστάσεις. Οι Ευρωπαίοι γκλομπαλίστες πολιτικοί ηγέτες θα πρέπει να ανησυχούν με όσα συνέβησαν στην Σρι Λάνκα με την ανατροπή της κυβέρνησης, που ίσως εξηγεί γιατί εντελώς ξαφνικά ξέχασαν το γνωστό παραμύθι ότι ο πλανήτης κινδυνεύει άμεσα να καταστραφεί. Πριν δύο εβδομάδες, οι πολιτικοί ηγέτες στην Γερμανία, Ολλανδία και άλλες χώρες αποφάσισαν να ξανανοίξουν τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με κάρβουνο, που τα είχαν κλείσει για να σώσουν τον πλανήτη.  Πολλοί το εξηγούν σαν μία απελπισμένη προσπάθεια να κατευνάσουν την οργή των πολιτών και να κρατηθούν στην εξουσία.

Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο ακόμη οι πολίτες θα αντέξουν την ενεργειακή κρίση που εσκεμμένα δημιούργησαν οι πολιτικοί για να επιβάλλουν την μετάβαση σε πράσινη ενέργεια, όταν οι χώρες τους έχουν τις δικές τους πηγές ενεργείας που μπορούν να δώσουν άμεση και φθηνή λύση.

Facebook Comments