HB: «Σκιά» οι υποκλοπές στις επιτυχίες Μητσοτάκη

4 λεπτά ανάγνωση
12 Αυγούστου 2022

Ο ανταποκριτής της Handelsblatt στην Αθήνα, Γκερντ Χέλερ, σχολιάζει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στη χώρα, επισημαίνοντας ότι «από την ανάληψη των καθηκόντων του πριν από μία τριετία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβερνά διαρκώς υπό συνθήκες κρίσης.

Αρχικά η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά η πανδημία και η διαμάχη με την Τουρκία για τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις οικονομικές ζώνες στο Αιγαίο, στη συνέχεια ο πληθωρισμός-σοκ, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα ενεργειακά… και τώρα η επόμενη κρίση – η οποία όμως αυτή τη φορά είναι «σπιτική»: Η υπόθεση κατασκοπείας ενός γνωστού πολιτικού και ενός ερευνητή δημοσιογράφου ρίχνει σκιές στο ιστορικό επιτυχιών του Έλληνα πρωθυπουργού».

Όπως αναφέρει ο συντάκτης, δεν μπορούν ακόμη να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις όσον αφορά τις πολιτικές συνέπειες του σκανδάλου.

Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί ότι αν και «ο 54χρονος συντηρητικός πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει κακομάθει από την επιτυχία μέχρι στιγμής» τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν, καθώς το αργότερο την άνοιξη θα γίνουν εκλογές: «Στις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει σαφές προβάδισμα. Όμως η υπόθεση των υποκλοπών θα μπορούσε να φέρει μεγαλύτερη υποστήριξη στα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης».

Deutsche Welle

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μητσοτάκης: Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού – Στόχος η πολιτική σταθερότητα

Κατηγορηματικό τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών έβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το “μυστικό” της δημοσκοπικής αντοχής Μητσοτάκη

Παρά τις πιέσεις από την ακρίβεια, τον επίμονο πληθωρισμό και τη γενικότερη

Κυβερνητικό «στοπ» στην αισχροκέρδεια

Με γρήγορα αντανακλαστικά κινήθηκε η κυβέρνηση απέναντι στον κίνδυνο νέου κύματος ακρίβειας.