Η Ελλάδα αλλάζει. Και αλλάζει δυναμικά, αποφασιστικά και σταθερά. Η έξοδος της χώρας μας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας είναι σίγουρα μια εθνική επιτυχία, η οποία δε συνέβη τυχαία.

Αντικατοπτρίζει τις ορθές ενέργειες και αποφάσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που μετά από 12 χρόνια και 100 δις φέσι του ΣΥΡΙΖΑ ως απόρροια της περήφανης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, επιστρέφει την χώρα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Πλέον η Ελλάδα δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Δεν θα έχει την εικόνα μιας παραπαίουσας οικονομίας που αποτελούσε το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης.

Το κέρδος και τα οφέλη πολλαπλά. Μεγαλύτερη ανεξαρτησία στην οικονομική πολιτική, ελαστικότητα σε οικονομικές αποφάσεις, καθώς η χώρα μας δεν θα κρίνεται για κάθε μέτρο που παίρνει αλλά από την επίτευξη των στόχων που θα δηλώνει στους πολυετείς προϋπολογισμούς της, προσέλκυση περισσότερων και μεγαλύτερων επενδύσεων, «διευκόλυνση» των οίκων αξιολόγησης για σταδιακή αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023.

Η Κυβέρνηση για να πετύχει τα παραπάνω αποτελέσματα δούλεψε σκληρά. Τον Σεπτέμβριο του 2019 βγήκαμε οριστικά από τα capital controls, ένα αγκάθι και μια μεγάλη περιπέτεια απότοκο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επιπλέον, τα 3 τελευταία χρόνια κατάφερε να προπληρώσει το σύνολο του δανείου από το ΔΝΤ, ύψους 8 δισ. ευρώ, ενώ πέτυχε 11 αναβαθμίσεις σε επενδυτικό επίπεδο. Οι ξένες επενδύσεις έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, η ανεργία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010, τα έσοδα από τον τουρισμό πηγαίνουν καλύτερα από κάθε εκτίμηση και είναι κοντά στο να σπάσουν το θετικό ρεκόρ του 2019, μειώσεις φόρων, στήριξη της κοινωνίας.

Και όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο με πολλαπλές και έντονες κρίσεις. Πανδημία, κρίση στον Έβρο, εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πόλεμος που συνεχίζεται αμείωτος, επισιτιστική κρίση και κρίση των τιμών ενέργειας, πληθωριστικές πιέσεις.

Η χώρα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα παρά τις Κασσάνδρες και όσους θέλουν να μας κρατήσουν πίσω γιατί «η κανονικότητα δεν αποτελεί ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά», όπως είχε δηλώσει η κυρία Αχτσιόγλου. Η κανονικότητα, όμως, αποτελεί ευκαιρία για κάθε Έλληνα πολίτη που θέλει να ζήσει και να δημιουργήσει στην πατρίδα του. Που θέλει να βλέπει την Ελλάδα να προοδεύει και να αναβαθμίζεται. Που θέλει να δει τους κόπους και τις θυσίες των προηγούμενων ετών να πιάνουν πραγματικά τόπο. Που θέλει τα παιδιά του να μεγαλώσουν σε μια χώρα που θα τους προσφέρει ευκαιρίες και προοπτικές. Και όλα αυτά υπηρετεί η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό είναι το όραμα για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών. Και για αυτό θα συνεχίσει να δουλεύει σκληρά.

Facebook Comments