Έλαβα αυτή την επιστολή:

Γεια σας Κύριε Τζήμερε.

Σας στέλνω αυτό το γράμμα με την κρυφή ελπίδα να δημοσιευτεί. Αν δημοσιευτεί, σας παρακαλώ μόνο ΑΝΩΝΥΜΑ. Αν θέλετε πληροφορίες για το άτομο μου, ευχαρίστως να σας τις δώσω, αλλά δεν θα ήθελα να γίνω στόχος για τους σταλινοφασίστες του ΚΚΕ!

Βλέπετε είχα την τύχη να είμαι παιδί «κομματικής οικογένειας» του ΚΚΕ. Ίσως ο όρος σας φαίνεται περίεργος, έτσι όμως αποκαλούν τα μέλη του ΚΚΕ τις οικογένειες που έχουν πολλά μέλη τους ενεργά στο κόμμα. Αν σας γράφω αυτή την επιστολή είναι γιατί θα ήθελα να σας διηγηθώ κάποια πράματα για το τι γίνεται εκεί μέσα, καθώς έδρασα ως μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τα 15 μου μέχρι και τα 28 μου περίπου, και τα γνωρίζω από πρώτο χέρι. Είχα μάλιστα εκλεγεί και σύνεδρος σε συνέδρια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και ήμουν και γραμματέας του νομαρχιακού συμβουλίου της ΚΝΕ στο νομό μου. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ήμουν και εγώ ένα από τα δύσμοιρα παιδάκια, που όλοι έχετε δει να κουνάνε τις σημαίες στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ. Όταν έγινα 15, ένας από τους ινστρούχτορες της ΚΝΕ ήρθε και μου έδωσε μια κάρτα και ένα βιβλιαράκι με το καταστατικό της ΚΝΕ: «Ήρθε η ώρα να αποδείξεις ότι το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, συντροφάκο».

Η επίκληση του οικογενειακού παρελθόντος ήταν φυσικά για να με κάνουν να νιώσω πως έχω κάποια υποχρέωση απέναντι στο κόμμα αυτό. Δυστυχώς όταν είσαι 15, δεν θέλει και πολύ να πάρουν τα μυαλά σου αέρα, και τα δικά μου δυστυχώς μπορώ να πω ότι παραπήραν. Έτσι έγινα ενεργό μέλος και στη συνέχεια, μέχρι να τελειώσω το λύκειο, είχα ήδη γίνει γραμματέας του νομού. Θα ήθελα να πω δυο λόγια για το πώς υποδεχόμασταν τα νέα μέλη στις οργανώσεις βάσης (ΟΒ) της ΚΝΕ και τις κομματικές οργανώσεις βάσης (ΚΟΒ) του ΚΚΕ. Ανάμεσα στα πολλά γραφικά, τα οποία είχαν ευχές του τύπου «σιδεροκέφαλος σύντροφε» το πιο απεχθές κομμάτι, το οποίο σηκώνει την παρέμβαση εισαγγελέα είναι η λεγόμενη «χαρτογράφηση» . Τι είναι ακριβώς αυτό;

Στην ουσία είναι το φακέλωμα όλων των γνωστών και φίλων σου. Όταν ρώτησα, ως νέο μέλος, τι ήταν η “«χαρτογράφηση», η απάντηση ήταν «Η καταγραφή όλων των γνωστών σου, ακόμα και αυτών που τους λες μια απλή καλημέρα, ακόμα και του περιπτερά της γειτονιάς σου». Έτσι καταγράφεις όνομα, επίθετο, διεύθυνση και τηλέφωνο (αν τα γνωρίζεις) και το πιο σημαντικό τη στάση που εκτιμάς ότι έχουν απέναντι στο κόμμα. Αν η στάση κάποιου απέναντι στο κόμμα και την ΚΝΕ είναι φιλική, τότε αυτός παίρνει το στάτους της «επιρροής». Όσοι έχουν το στάτους της επιρροής γίνονται στόχος για να γίνουν νέα μέλη. Ο κομματικός όρος για την εγγραφή νέων μελών είναι «στρατολογίες» (σου κάνουν και ολόκληρο σεμινάριο να σου εξηγήσουν γιατί χρησιμοποιούν στρατιωτικές ορολογίες). Αν κάποιος έχει κάποιον γνωστό η φίλο που είναι ενεργός στο ΚΚΕ να είναι σίγουρος ότι είναι φακελωμένος στα κατάστιχά του. Έτσι και κάποιος εισαγγελέας έκανε ένα ντου στα γραφεία του είμαι σίγουρος ότι θα έβρισκε φακελωμένη τη μισή (και βάλε ) Ελλάδα. Όλο αυτό το φακέλωμα αποσκοπεί στο να γίνεται καλύτερη προπαγάνδα και έλεγχος των ατόμων που επηρεάζει το ΚΚΕ.

Θα μπορούσα να γράφω πολλές σελίδες με ιστορίες από την κρύπτη του εγκληματικού αυτού κόμματος αλλά θα εστιάσω τώρα σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις οργάνων του που παρακολούθησα. Σε ένα εσωτερικό σημείωμα της κεντρικής επιτροπής προς τα μέλη που δεν ήθελαν να βγει προς τα έξω, το οποίο είχε γραφτεί τον καιρό που υπήρχε κίνδυνος για Grexit και γενικώς ο φόβος της αστάθειας, μας είπανε, όλο στόμφο, πως «υπάρχει γενικευμένη αστάθεια» και θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε «γενικευμένη αναταραχή» και «προεπαναστατική κατάσταση». Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι για την κομματική δράση ώστε να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την «αστική εξουσία». Θυμάμαι μάλιστα πως το σημείωμα προέβλεπε και κινήσεις για την «ουδετεροποίηση» των ενδιάμεσων στρωμάτων που δεν έχουν πειστεί ακόμα για την «αναγκαιότητα της εργατικής εξουσίας». Τι ακριβώς σημαίνει «ουδετεροποίηση» όποιος έχει δυο δράμια μυαλό μπορεί να καταλάβει. Σε ερώτηση ενός μέλους τι θα γίνει σε περίπτωση που η επανάσταση γίνει σε ένα μέρος μόνο της Ελλάδας αλλά δεν έχει καθόλου συμμετοχή σε άλλο η απάντηση ήταν «Σύντροφοι πρέπει να το έχουμε καθαρό. Δεν το επιδιώκουμε, αλλά αν μπορούσαμε να αποσπάσουμε από τον ιμπεριαλισμό ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι γης όπως π. η Κρήτη θα το κάναμε».

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκα με αυτό το εγκληματικό κόμμα που το μόνο που επιδιώκει είναι ο εμφύλιος, ο ακρωτηριασμός και η καταστροφή της πατρίδας μας. Η μεταστροφή μου δεν έγινε ξαφνικά αλλά χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να μπορέσω να καταλάβω το κακό που μου είχε προκαλέσει η προπαγάνδα στην οποία είχα εκτεθεί. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι για εσάς, κύριε Τζήμερε, αλλά και εξαιτίας σας μπόρεσα και κατάλαβα το πόσο εγκληματική είναι η κομμουνιστική ιδεολογία.

Θα μπορούσε κάποιος βέβαια να πει «καλά ρε μεγάλε έπρεπε να φτάσεις 28 χρονών για να τα καταλάβεις όλα αυτά» θα απαντήσω πως όταν όλος σου ο περίγυρος, η οικογένεια οι φίλοι κλπ είναι μέλη ή επηρεάζονται από το ΚΚΕ είναι πάρα πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα. Όπως και οι νεοναζιστές προβάλλουν το κόμμα σαν μια μεγάλη οικογένεια όπου είμαστε όλοι μαζί σύντροφοι. Ο κρατισμός που κατατρώει την Ελλάδα είναι δημιούργημα της αριστεράς φυσικά, όμως ρίζα και μήτρα όλων των κακών είναι το ΚΚΕ. Μην έχετε αμφιβολία χωρίς ΚΚΕ δεν θα υπήρχαν τόσοι πολλοί αριστεριστές, ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ, ΚΚΕ Μ-Λ, Μ-Λ ΚΚΕ  και ΚΚΕ μπουλκουμέ που έλεγε και ο Χάρυ Κλυν. Πολύ περισσότερο, ίσως δεν υπήρχε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ελληνικές ελίτ δεν έκαναν τίποτα να αντιμετωπίσουν το καρκίνο που λέγεται ΚΚΕ και τώρα αυτός έχει θεριέψει. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που έπεσαν στα νύχια νεοναζιστικών ομάδων όπως η Χρυσή Αυγή αλλά λίγες δυστυχώς όπως η δική μου. Θεωρώ τον εαυτό μου θύτη και θύμα. Θύτη γιατί έκανα πολύ ζημιά όλα αυτά τα χρόνια καθώς προσέλκυσα, όπως τα υπολογίζω, πάνω από τριάντα μέλη στο κόμμα, αλλά παράλληλα και θύμα, καθώς κανένας δεν έκανε τίποτα για να μου μάθει το πόσο εγκληματική είναι αυτή η ιδεολογία. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν διδάσκουν τίποτα σχετικό, ενώ το να είσαι αριστερός αυτομάτως σου έδινε το στάτους του αγωνιστή, που θες το καλό των αδυνάτων.

Τα τελευταία χρόνια μετανάστευσα σε μια χώρα της βόρειας Ευρώπης και είδα από πρώτο χέρι τι σημαίνει φιλελεύθερη οικονομία που δίνει ευκαιρίες στους πολίτες της να πάνε μπροστά και να προοδεύσουν. Στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω περήφανα την Εθνική Δημιουργία και θα προσπαθήσω να επηρεάσω και μερικούς ανθρώπους που εμπιστεύομαι ώστε να κάνουν και αυτοί το ίδιο.

ΥΓ 1: Τρελαίνομαι να βλέπω τα βίντεο της περιφέρειας που τους κάνετε να βγάζουν αφρούς από το στόμα. Μόνος εναντίων όλων. Την επόμενη φορά που η Μπαλού σας επιτεθεί ρωτήστε την πόσα άτομα «χαρτογράφηση» έχει, να δούμε αντιδράσεις.

ΥΓ 2: Αν θέλετε περισσότερες ιστορίες από την κρύπτη, ευχαρίστως να τις διηγηθώ…

Για την αντιγραφή (και τον τονισμό με bold ορισμένων σημείων),

ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ

Facebook Comments