Όλα ξεκίνησαν όταν, ο βουλευτής κινούνταν στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του κόμβου των Καλυβών, κάνοντας τέσσερις συνεχόμενες παράνομες προσπεράσεις, οδηγώντας στο αντίθετο ρεύμα.

Καταγγελία που έκαναν Αστυνομικοί στην Κρήτη αφορούν τον Νίκο Ηγουμενίδη, Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τις διαψεύδει.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον βουλευτή και του επέβαλαν το σχετικό πρόστιμο ενώ του αφαίρεσαν τις πινακίδες του οχήματος, την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα.

Την ώρα όμως της επιβολής του προστίμου, σύμφωνα με τις καταγγελίες των αστυνομικών, ο βουλευτής άρχισε τις απειλές σε βάρος τους ότι θα μετατεθούν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει, από την πλευρά του, απολύτως ψευδείς τα όσα ισχυρίζονται οι αστυνομικοί, λέγοντας ότι ήταν προαποφασισμένη η στάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάρτιο στην Βουλή, είχαν ζητήσει από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Μεταφορών “παρατηρητήριο οδικής ασφάλειας” για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη.

Η ανακοίνωση των Αρχών

Σε σχετική ανακοίνωσή της -την οποία αναδημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ- η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης αναφέρει:

«Το περιστατικό έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες, Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, επί του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα Κρήτης, στο 18.5ο χλμ. Ε.Ο. Χανίων-Ρεθύμνου. Από τους επιληφθέντες αστυνομικούς διαπιστώθηκε η παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής (κίνηση στο αντίθετο ρεύμα), από όχημα το οποίο οδηγούσε βουλευτής που εκλέγεται στην Περιφέρεια Κρήτης, χωρίς να φέρει άδεια κυκλοφορίας οχήματος κατά την ώρα του ελέγχου. Στο εν λόγω περιστατικό, εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία και βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες στον Κ.Ο.Κ. παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τους αστυνομικούς».

Τι λέει η Ένωση Αστυνομικών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων παίρνοντας θέση για το θέμα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την 20/08/2022 συνάδελφοί μας από το Τ.Τ. Β.Ο.Α.Κ. (κλιμάκιο Χανίων) έκαναν το “έγκλημα” και σταμάτησαν βουλευτικό όχημα στην περιοχή του Κοιλιάρη και συγκεκριμένα στο 18,5 χλμ Ν.Ε.Ο. Χανίων – Ρεθύμνου το οποίο ενήργησε απανωτές προσπεράσεις σε σημείο που, όχι μόνο απαγορεύεται, αλλά και έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων οδηγών αυτοκινήτων και χρηστών της οδού.

Οι συνάδελφοι μας προχώρησαν στις ΝΟΜΙΜΕΣ ενέργειες, επιβάλλοντας το σχετικό πρόστιμο και αφαιρώντας τις πινακίδες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο εκλεγμένος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το πρόστιμο ως όφειλε, αλλά θυμίζοντας άλλες εποχές ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ άρχισε να απειλεί τους συναδέλφους μας.

Μάλιστα ακόμα και ο Διοικητής της Υπηρεσίας, Α/Β ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος, δέχθηκε τηλεφώνημα για το εν λόγω περιστατικό και απειλήθηκε τόσο αυτός όσο και αστυνομικοί της Υπηρεσίας του με μετάθεση»…

Τι ισχυρίζεται ο βουλευτής

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης, δίνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στο θέμα. Όπως λέει σε δήλωση του,  «…τα όσα είδα στο δελτίο τύπου της Ένωσης Αστυνομικών σήμερα μου προκάλεσαν αφενός έκπληξη και αφετέρου οργή». Ο ίδιος επιμένει ότι κατέθεσε τα έγγραφα ως όφειλε και ότι ο ένας από τους δυο αστυνομικούς απομακρύνθηκε και καλώντας στο τηλέφωνο, έγραφε την κλήση.

Δείτε τη δήλωση του κ. Ηγουμενίδη στα social media:

https://www.newsauto.gr/wp-content/uploads/2022/08/220822081722_igoumenidis.jpg

Τι απαντά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο αρμόδιος υπουργός, επικοινώνησε με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Λυμπινάκη Γεώργιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, διεμήνυσε πως ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να αλλάξει οτιδήποτε όσον αφορά την κλήση και τις ποινές που επιβλήθηκαν στον εν λόγω βουλευτή. «Οι βουλευτές είναι οι πρώτοι που πρέπει να τηρούν τους νόμους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Facebook Comments