Η ώρα για το πρώτο τζάμπολ απέναντι στην Κροατία κοντοζυγώνει και η αισιοδοξία για μία πορεία που θα συνδυαστεί με μετάλλιο είναι πολύ μεγάλη. Το παρκέ φυσικά, όπως σε κάθε άθλημα, είναι ο «καθρέφτης» της δουλειάς και του συνόλου που έχει δημιουργηθεί, η παρουσία όμως του εκρηκτικού Γιάννη Αντετοκούνμπο και των έμπειρων διεθνών δίπλα του, έχει «γεννήσει» μεγάλες προσδοκίες.

Και πώς να μην το κάνει, όταν ο «Greek Freak» σφύζει από ενέργεια και επιθυμία για διάκριση με το εθνόσημο. Από κοντά και οι υπόλοιποι «στυλοβάτες» της ομάδας. Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Παπαγιάννης και Νικ Καλάθης στην πιο ώριμη στιγμή της καριέρας τους, βγάζουν εμπειρία και ποιότητα για να πετύχουν με την Εθνική Ελλάδος.

Συνθέτουν την καλύτερη ομάδα των τελευταίων χρόνων, καθώς όπως δήλωσε και ο προπονητής του μεγάλου φαβορί της διοργάνωσης, Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, «η Ελλάδα δεν είχε ποτέ μια εθνική ομάδα όπως τώρα στην ιστορία της. Είχαν μια διάσημη γενιά με τον Γιαννάκη και τον Γκάλη, που έχει ξεχαστεί εδώ και καιρό, αλλά αυτή η γενιά είναι η καλύτερη εκπροσώπηση που έχει η Ελλάδα. Είναι σίγουρα η πιο σοβαρή υποψήφια ομάδα για μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ, έχουν ολοκληρωμένο ρόστερ, έχουν αθλητικότητα, ταχύτητα».

Αντίστοιχα ποιοτικό σύνολο ήταν και αυτό που υπέταξε την Αμερική το 2006 και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό το 2005, ωστόσο η εκτίμηση των αντιπάλων δείχνει και τη δυναμική του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Το γεγονός μάλιστα ότι στις δηλώσεις τους, οι διεθνείς κρατάνε «χαμηλά» τη μπάλα και αποφεύγουν το χαρακτηρισμό του φαβορί, αποδεικνύει πόσο μεγάλη σημασία έχει να μην γυρίσει εις βάρος τους ο υπέρμετρος ενθουσιασμός.

Τα φιλικά προετοιμασίας και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος φανέρωσαν το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η Εθνική Ελλάδος. Σωστό μπάσκετ, σε συνδυασμό με το χαρακτήρα που βγάζουν στο γήπεδο. Αναμένουμε λοιπόν με μεγάλη προσμονή την πρώτη αναμέτρηση με την Κροατία (02/09, 18:00) και φυσικά ονειρευόμαστε να πλημμυρίσουμε ξανά τους δρόμους της Ελλάδας για χάρη της Εθνικής μας.

Facebook Comments