Καλεσμένος του Ελλάδα24 και της εκπομπής επικαιρότητα με τη Λία Λάππα ήταν ο πρώην επικεφαλής της Λαικής Ενότητας και πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στο άκουσμα της πρότερης ιδιότητας του, αυτής του υπουργού ο κ. Λαφαζάνης εξήγησε ότι ήταν ουσιαστικά υπερυπουργός με χαρτοφυλάκια που δεν μπορούσαν να ελεγχθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήμουν υπερυπουργός και είχα έξι υπουργεία, αυτό ήταν ένα υπερσυγκεντρωτικό υπουργείο, το οποίο αφορούσε έξι υπουργεία αυτά της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της βιομηχανίας και της Αγροτικής ανάπτυξης. Όλη η παραγωγική δραστηριότητα της χώρας ήταν εκεί και στα θεμέλια της, είχε την ενέργεια.

Αυτό το υπερυπουργείο ήταν αδύνατο να το κατευθύνεις με τόσες αρμοδιότητες, και με μεγάλα εκρηκτικά προβλήματα, αυτό το έκανε ο Τσίπρας για να μην έχει μεγάλη κυβέρνηση και πολλά υπουργεία άλλωστε ήταν και προεκλογική δέσμευση αλλά και για να ελέγχει καλύτερα ο ίδιος προσωπικά και το επιτελείο γύρω του, το κυβερνητικό έργο. Η σκέψη του ήταν ατυχέστατη και λανθασμένη.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον κο Λαφαζάνη έχει μεταλλαχθεί πλήρως καθώς όπως υποστηρίζει, δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, ούτε με καμιά εκδοχή της Αριστεράς καθώς πρόκειται για ένα συστημικό κόμμα, μία νέα Δεξιά σε ακραίες μορφές και εκδοχές της, συμπληρώνοντας ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν ταφόπετρα για την Ελλάδα.

Για τις παρακολουθήσεις και αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κος Λαφαζάνης δήλωσε: «Αυτά που είπε ο κος Ρουμπάτης για τον κύριο Σαγιά και Πιτσιόρλα είναι μόνο η ορατή κορυφή του παγόβουνου και δεν μπορούσε να μην τα πει, γιατί είχανε βγει στην δημοσιότητα σε προηγούμενη φάση, δεν είπε όμως όλη την αλήθεια ο κος Ρουμπάτης καθώς έχουμε άλμα παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας από την ΕΥΠ στα χρόνια του ΣυΡιζΑ, περίπου 50.000, 11.000 κάθε χρόνο. Ποιοι είναι αυτοί κύριε Ρουμπάτη οι 11.000; ‘Ολοι αυτοί είναι υπόκοσμος και παρακολουθούνταν για εγκλήματα μεγάλα για το δημόσιο συμφέρον; Εδώ μιλάμε για παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτικών προσώπων δημοσιογράφων και δημόσια ενδιαφέροντος, αυτό έκανε ο Σύριζα ανέπτυξε την στρατηγική των παρακολουθήσεων στο έπακρο και μιλάω για τις επίσημες παρακολουθήσεις και όχι και για τις ανεπίσημες.

Ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε στον ίδιο τόνο αναφερόμενος στην ΕΥΠ αλλά και στο τμήμα της Γενικής Ασφάλειας.

«Δεν είπε την αλήθεια ο Ρουμπάτης δεν είπε την αλήθεια και ο Τσίπρας εμένα με παρακολουθούσε συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ από δύο υπηρεσίες μία από την ΕΥΠ και μία από το περίφημο τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος της Γενικής Ασφάλειας το οποίο ελέγχει όλες τις κοινωνικές και κινηματικές δραστηριότητες οι οποίες υποτίθεται βλέπουν το κράτος και την Δημοκρατία.

Αυτό το τμήμα το ίδρυσε ο Σημίτης και το αναβάθμισε με προσωπικό και εξοπλισμό ο Τσίπρας, νομοθετικά.

Αυτό το τμήμα με παρακολουθούσε εμένα συστηματικά, με κατέγραφε, με βιντεοσκοπούσε και με μαγνητοσκοπούσε σφόδρα γιατί θεωρούσε ότι από την δραστηριότητα μου, την κινηματική ότι βλάπτω το δημόσιο συμφέρον και την δημοκρατία γιατί εμείς παλεύαμε να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας φτωχών ανθρώπων και μ’ αυτές τις παρακολουθήσεις στοιχειοθέτησαν πλήθος κατηγοριών σε βάρος μου και έχω στις πλάτες μου πέντε δικές από το 2017 δίκες οι οποίες έχουν το μισό ποινικό κώδικα ως κατηγορίες Αυτές οι δικές και επί ΣΥΡΙΖΑ και έπινες Δημοκρατίας συνεχώς αναβάλλονται γιατί έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος.»

Στην ερώτησή μας για το αν τον παρακολουθούσαν από τον Σύριζα όταν ήταν υπουργός ενέργειας ο ίδιος απάντησε καταφατικά αναφέροντας τα εξής: «Με παρακολουθούσανε ειδικά για την δραστηριότητα μου με τον αγωγό αερίου που υπέγραψα στην Αγία Πετρούπολη 16 Ιουνίου, ο οποίος θα περνούσε από τη χώρα μας, με ρωσικό φυσικό αέριο, ο μεγαλύτερος σχεδόν αγωγός στην Ευρώπη και θα υποκαθιστούσε το Nord stream 2 καθώς οι Ρώσοι δεν θέλανε να περάσει το φυσικό αέριο από τους Γερμανούς εξαιτίας του ότι δεν τους είχανε εμπιστοσύνη. Μόλις έφυγα εγώ από το Υπουργείο Ενέργειας λόγω του τρίτου μνημονίου αυτή τη συμφωνία την πέταξαν στα σκουπίδια και εξαπάτησαν τους Ρώσους, ο κ. Τσίπρας βεβαίως και με την συναίνεση του υπολοίπου πολιτικού κόσμου, αν είχε τηρηθεί η συμφωνία τώρα δεν θα έχει αυξηθεί ούτε λεπτό του ευρώ αύξηση του ρεύματος.

Το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε ο Τσίπρας ήταν ενεργειακό μνημόνιο στην ουσία περιείχε: απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, Χρηματιστήριο Ενέργειας, ιδιωτικοποιήσεις όλων των στρατηγικών εταιρειών ενέργειας, απολιγνιτοποίηση όλα αυτά ήτανε πακέτο μέσα στο τρίτο μνημόνιο.»

Ο πρώην επικεφαλής της Λαικής Ενότητας σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα σχετικά με τις παρακολουθήσεις και τους συσχετισμούς που αναπτύχθηκαν μεταξύ Σύριζα Κιναλ αλλά και κόσμου που επηρεάστηκε είπε:

«Ο Σύριζα χρησιμοποιώντας ως μπροστινό τον κο Ανδρουλάκη νομίζει ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία χωρίς να παρουσιάζει μια εναλλακτική πολιτική απέναντι στην κυβέρνηση, για να μπορέσει να κερδίσει έδαφος, και δημοσκοπική επιρροή».

Όσον αφορά τις επιπτώσεις που έχουν ήδη φανεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε: «Θα υπάρξουν μεγάλες ανακατατάξεις καθώς συντρίβεται η οικονομική και κοινωνική δομή της χώρας με την φτωχοποίηση και εξαθλίωση δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς προβλέψεις.»

Στην ερώτηση για το ποιος κάνει καλύτερη αντιπολίτευση ο έμπειρος πολιτικός απάντησε με χιούμορ:

«Δεν κάνουν αντιπολίτευση είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, η ΝΔ δεν έχει αντιπολίτευση ουσίας γιατί αντιπολίτευση σημαίνει ότι προβάλλεις μία εναλλακτική πολιτική για την πορεία της χώρας όλοι στην αντιπολίτευση κινούνται στις ίδιες ράγες από κει και πέρα δίνουν μια μάχη καρέκλας και εντυπώσεων.»

Για τις ανακατατάξεις στον χώρο της ενέργειας αλλά και τις θέσεις τους απέναντι στον πόλεμο της Ουκρανίας ο κος Λαφαζάνης δήλωσε:

«Πρέπει όλος ο τομέας της ενέργειας να γίνει υπό δημόσιο έλεγχο καθώς η κυβέρνηση μπορεί να επικαλεστεί λόγους έκτακτης εθνικής ανάγκης και επιβίωσης της χώρας. Είμαι ο μόνος σ’ αυτή τη χώρα δυστυχώς που λέει ότι η Ρωσία καθώς δεν τον προκάλεσε η Ρωσία. Ακόμη και αυτοί που θέλουν να εθελοτυφλούν, καταλαβαίνουν ότι τον πόλεμο τον κερδίζει η Ρωσία και πιστεύω ότι θα τελειώσει το χειμώνα που έρχεται γιατί βλέπω πλήρη καταστροφή της Ουκρανίας. Η κυβέρνηση του Ζελένσκι ήταν μονοκομματική και δεν υπήρχαν αντιπολιτευόμενα κόμματα καθώς τα είχε καταργήσει, είχε βγάλει εκτός νόμου την ρωσική και την ελληνική μειονότητα ενώ έχει αφαιρέσει το δικαίωμα τους για τη γλώσσα. Υπάρχουν διώξεις, μαζικές δολοφονίες των Ρωσόφωνων, υπήρχε διάθεση της Ουρανίας να μπει στο Νατο, το ποτήρι κάπου ξεχείλισε».

Πηγή: Ellada24.gr

Facebook Comments