Μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων, ύστερα από την επιστροφή των αδειούχων του καλοκαιριού και την επάνοδο στην καθημερινότητα, διαπιστώνεται ξεκάθαρα οτι το πολιτικό σκηνικό παραμένει αναλλοίωτο κι οτι η υπόθεση των (νόμιμων, όπως προκύπτει) παρακολουθήσεων του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κιναλ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, δεν προκαλεί σοβαρές αναταράξεις κι ανατροπές.

Όσοι ανέμεναν στην αντιπολίτευση, κι ιδίως στον ΣυΡιζΑ, ότι θα επέρχετο η πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού κι η πολιτική καταδίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, διαψεύδονται και μάλιστα οικτρά.

Η πολύ σοβαρή υπόθεση της παρακολούθησης από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών της χώρας των τηλεφώνων του κυρίου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου κύριο Κουκάκη, ασφαλώς είναι μια υπόθεση η οποία απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση και αποσαφήνιση της. Αλλά δεν αίρει την εμπιστοσύνη που δείχνει η ελληνική κοινή γνώμη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο οποίος παραμένει ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού της χώρας, επί του παρόντος τουλάχιστον. Ασφαλώς, η πορεία των εξελίξεων θα κρίνει και την επικράτηση αυτή του κύριου Μητσοτάκη και του κόμματός του. Αλλά είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν φαίνεται να ανατρέπει την προοπτική νέας εκλογικής νίκης της Ν.Δ. σε εννέα μήνες από τώρα, όταν πραγματοποιηθούν οι εκλογές, όπως σαφώς διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ο κύριος Μητσοτάκης.

Η αντιπολίτευση, και κυρίως ο ΣυΡιζΑ και ο αρχηγός του, επένδυσαν σε αυτήν την υπόθεση σε μία ύστατη προσπάθεια να αποδομήσουν προσωπικά τον πρωθυπουργό αλλά και το κυβερνών κόμμα. Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η προσπάθειά τους αυτή έπεσε στο κενό. Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης δεν φαίνεται να ελκύεται από τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης και γνωρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συγκεκριμένη, πολύ δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας κι η  ανθρωπότητα ολόκληρη, είναι ο πλέον ικανός πολιτικός ηγέτης για να ανταποκριθεί με επιτυχία στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων δεν προκάλεσε, μια μικρή έστω επιπλοκή στην απήχηση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε την παρακολούθηση τηλεφώνου του κυρίου Ανδρουλάκη, αποτελεί ένα καμπανάκι για την κυβέρνηση. Μια προειδοποίηση που πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της. Και αυτός είναι ο λόγος, που μέσα από τις διαδικασίες της Βουλής, με την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση και οι πολίτες να μάθουν όλοι την αλήθεια για αυτήν την κατάσταση που ομολογουμένως υπονομεύει το πολιτικό μας σύστημα και δημιουργεί υπερβολικές εντυπώσεις για την διαφάνεια του. Αυτή όμως είναι η πρόθεσή τόσο του πρωθυπουργού όσο και του συνόλου του κυβερνώντος κόμματος, που απαιτούν την πλήρη αποσαφήνιση της κατάστασης, ούτως ώστε και οι τελευταίες αμφιβολίες που υπάρχουν για την αλήθεια γύρω από την νομιμότητα της παρακολούθησης να αρθούν. Είμαι βέβαιος ότι στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η πλήρης αλήθεια θα αποκαλυφθεί και η δικαίωση των όσων υποστήριξε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια των δημοσίων εμφανίσεων του, θα επιβεβαιωθεί απολύτως. Όσοι προσπάθησαν να συσκοτίσουν την υπόθεση θα αποκαλυφθούν και θα διαψευστούν.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο σύνολό της στηρίζει τον πρωθυπουργό και τις πρωτοβουλίες του. Και από αυτήν δεν εξαιρείται, όπως ψευδώς διακινείται,  ούτε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τον οποίον στη ΝΔ άπαντες σέβονται κι εκτιμούν. Η παρέμβαση του κυρίου Καραμανλή στο πολιτικό μνημόσυνο του Γιάννη Κεφαλογιάννη στην Κρήτη, σκοπό δεν είχε όπως η αντιπολίτευση ισχυρίζεται, να υπονομεύσει αλλά αντίθετα να ενισχύσει τις απόψεις του κύριου Μητσοτάκη και του συνόλου της Νέας Δημοκρατίας για διαφάνεια και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Facebook Comments