Σε πιθανά σενάρια αποσταθεροποίησης και στην Ελλάδα έχει αναφερθεί αρκετές φορές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνοντας αιχμές κατά Πούτιν και Ερντογάν.

«Ναι, υπάρχουν και εντός της Ευρώπης κόμματα, δυνάμεις, οι οποίες είναι φίλα προσκείμενες προς τη Ρωσία και η Ρωσία θα είχε κάθε λόγο αυτές τις δυνάμεις να τις υποστηρίξει» δήλωσε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Δεν σας λέω κάτι καινούριο, σας λέω πράγματα τα οποία είναι ευρέως γνωστά» τόνισε. «Και καθώς η χώρα εισέρχεται σταδιακά σε προεκλογική τροχιά θα πρέπει να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες παρεμβάσεις -γνωρίζουμε και τους τρόπους με τους οποίους γίνονται- δεν θα τις επιτρέψουμε στην πατρίδα μας ώστε να επηρεάσουν καθ’ οποιονδήποτε τρόπο το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης συγκάλεσε σύσκεψη με την Διεύθυνση Εκλογών και την εταιρεία Singular Logic για να συζητήσουν τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν στο ενδεχόμενο που υπάρξει προσπάθεια χακαρίσματος στα εκλογικά αποτελέσματα. Δόθηκαν ρητές διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Καθ´ οδόν για τις εκλογές θα εξαντλούμε κάθε περιθώριο θωράκισης της εκλογικής διαδικασίας». «Ο υβριδικός πόλεμος έχει διάφορες πλευρές. Προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Ήταν μονόδρομος για την Ελλάδα να πάρει την σωστή θέση στην Ιστορία με την Δύση και την Ουκρανία, στο ρωσικό πόλεμο, όταν έχουμε δίπλα μας την Τουρκία.»




Facebook Comments