Κύριε Πουλή πιστεύετε πως το δημοσκοπικό προβάδισμα που έχει σήμερα η κυβέρνηση θα καταφέρει να το διατηρήσει μέχρι τις εκλογές;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ μπήκαν στον τέταρτο χρόνο διακυβέρνησης και παρά τις τεράστιες προκλήσεις απέναντι στις οποίες βρεθήκαμε, δεν υπήρξε στιγμή που δεν είχαν την πρώτη θέση και με μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και σε αυτές που φιλοξενούνται σε ΜΜΕ φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό κάτι σημαίνει. Υπάρχει ένα «μπετόν» εμπιστοσύνης που αναγνωρίζει τη σημασία  μιας ικανής ηγεσίας σε δύσκολους καιρούς. Αλλά δεν το λένε μόνο οι δημοσκοπήσεις. Προσωπικά το διαπιστώνω και στην καθημερινή επαφή που έχω με τους πολίτες. Παντού. Στις λαϊκές αγορές όλης της Δυτικής Αττικής, στα καταστήματα, στα καφενεία, στις εκδηλώσεις.  Είμαι σε ανοιχτή γραμμή με τον απλό καθημερινό κόσμο που έχει τις  απαντήσεις γιατί είναι αυτός που ζει και τα προβλήματα. Η απάντησή του είναι λοιπόν πως μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ ξέρουν, θέλουν και μπορούν να σταθούν δίπλα στον πολίτη. Όχι με ωραία μεγάλα λόγια αλλά με χειροπιαστό και μετρήσιμο τρόπο. Το είδαμε στην πανδημία, το βλέπουμε και στην ενεργειακή κρίση. Αυτό δίνει εθνική αυτοπεποίθηση στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Τη σιγουριά μιας  Ελλάδας που μπορεί να τα καταφέρνει. Κόντρα σε πρωτοφανείς εξωγενείς κρίσεις αλλά και κόντρα σε λογικές ήττας, παραίτησης και μιζέριας.

Εκτιμάτε λοιπόν πως είναι ο Πρωθυπουργός κερδισμένος από την παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε με σαφήνεια το διακύβευμα. Σταθερότητα κι ανάπτυξη  ή περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη; Και η εμφάνιση του κ. Τσίπρα τον δικαίωσε απόλυτα. Ζήσαμε σε déjà vu το «λεφτά υπάρχουν» και ξέρουμε πλέον πως πρόκειται για αντίληψη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μνημόνια. Ξαναζήσαμε τις ανέξοδες υποσχέσεις που στην πορεία γίνονται … κωλοτούμπες. Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί ξανά κάποιον που τον έχει κοροϊδέψει και τον έχει εξαπατήσει; Αυτό ζητάει ο κ. Τσίπρας. Να κοροϊδέψει και να εξαπατήσει δεύτερη φορά τους Έλληνες. Αλλά ας μην κάνει όνειρα. Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό. Οι Έλληνες κρίνουν, συγκρίνουν και στηρίζουν Μητσοτάκη.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κοινωνία σοκαρίστηκε με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την έφοδο της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Ποιος έχει τελικά την ευθύνη για αυτή την κατάσταση;

Η σκοτεινή πλευρά των Πανεπιστημίων μας ήρθε στο φως και είδαν όλοι οι πολίτες αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Ανομία και εγκληματικότητα. Η Πολυτεχνειούπολη να έχει γίνει άντρο της αλβανικής μαφίας.

Ποιος τα συγκάλυπτε όλα αυτά εδώ και χρόνια; Ποιος δεν θέλει την τάξη και την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια; Η Αριστερά κι ο ΣΥΡΙΖΑ! Γι’ αυτό και χάλασαν τον κόσμο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Πίσω από τα συνθήματα και τις πορείες,  δρούσαν ανενόχλητες οι συμμορίες. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

Τώρα που η ανομία και η παραβατικότητα έρχονται στο φως κι αντιμετωπίζονται όπως πρέπει σε κάθε ευνομούμενη χώρα, κατάπιαν τη γλώσσα τους. Δειλοί και μοιραίοι για τη χώρα ήταν, είναι και θα είναι πάντα.

Γι’ αυτό είμαι περήφανος για την παράταξή μας, για τη ΝΔ, την ΟΝΝΕΔ, τη ΔΑΠ… Γιατί εμείς αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια,  κόντρα στις ιδεοληψίες της Αριστεράς,  για το δικαίωμα κάθε παιδιού σε ένα καλό πανεπιστήμιο, ασφαλές και σύγχρονο. Με πτυχία που θα μετράνε και θα οδηγούν σε σταδιοδρομίες. Αυτό είναι το δικαίωμα των παιδιών που εμείς υπερασπιζόμαστε και ειδικά των παιδιών του απλού κόσμου,  όπως αυτός που εκπροσωπώ στη Δυτική Αττική. Των παιδιών της Ελευσίνας, του Ασπρόπυργου, της Φυλής, των Μεγάρων.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων δεν σας ανησυχεί πως μπορεί να προκαλέσει πλήγματα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης;

Ο πρωθυπουργός μίλησε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό, χωρίς να παίζει κρυφτούλι. Είπε τι ήταν λάθος και τι ήταν σωστό. Επιπλέον κίνησε όλες τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες για να έρθει όλη η αλήθεια στο φως. Όλα τα υπόλοιπα είναι κυνισμός και υποκρισία.  Ντρέπεται και η ντροπή όταν μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για παρακράτος. Κι αυτό μπορώ να σας το βεβαιώσω προσωπικά. Είμαι survivor του πολακισμού. Διατάχθηκε η πολιτική, κοινωνική και ηθική μου εξόντωση. Και η βιολογική δεν απέχει πολύ ξέρετε… όταν απολύεσαι, όταν στοχοποιείται η οικογένειά σου, όταν σε κρεμάνε στα «μανταλάκια», λέω πως είναι θαύμα κι ευχαριστώ το Θεό που γλύτωσα και την ελληνική δικαιοσύνη που αποκάλυψε όλες τις σκευωρίες που στήθηκαν σε βάρος μου και σε βάρος της συζύγου μου κι αφορούσαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Πληρώσαμε το τίμημα του να μείνουμε όρθιοι και ακέραιοι και να μη γίνουμε πιόνια του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη που ζητούσε την πάση θυσία εξόντωση του Άδωνη Γεωργιάδη. Κι όποιος έμπαινε εμπόδιο σε αυτή τη στρατηγική κατασυκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων και ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης αυτομάτως γινόταν εχθρός κι έπρεπε να εξοντωθεί.

Καταλαβαίνω πως ζήσατε μια εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία. Ωστόσο η δικαίωσή σας δεν γίνεται τώρα πλεονέκτημα να πάρετε τον σταυρό προτίμησης των συμπολιτών σας καθώς όπως όλα δείχνουν θα είστε υποψήφιος με τη ΝΔ στη Δυτική Αττική;

Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Αφορά στην ουσία της δημοκρατίας και τη λειτουργία των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο της διακυβέρνησής του απέδειξε πως δεν σέβεται τίποτα.  Γι αυτό και δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη ούτε μεταξύ τους οι… σύντροφοι. Παρακολουθούσαν ο ένας τον άλλο όπως αποδεικνύει η περίπτωση Πιτσιόρλα.  Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει η ανάγκη για μια νέα σχέση εκπροσώπησης. Με ειλικρίνεια, με συνέπεια, με συνέχεια στις λύσεις  και με σταθερά αποτελέσματα προς όφελος του πολίτη. Αυτή την πολιτική υπηρετώ και γι’ αυτή την πολιτική θα συνεχίσω να μάχομαι με τη σημαία της ΝΔ προκειμένου η Δυτική Αττική να γυρίσει σελίδα και να πάρει αυτά που αξίζουν στην προσφορά της.  Και τα πρόσωπα έχουν πράγματι σημασία. Οι πολίτες χρειάζονται αποτελεσματική εκπροσώπηση και όχι «τσάι και συμπάθεια» με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Θέλουν λύσεις και όχι δικαιολογίες γιατί δεν έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει.

Η αλήθεια είναι πως τα πήγατε παρά πολύ καλά στο θέμα της επαναλειτουργίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Να κλείσουμε με ’ένα σχόλιο σας γι’ αυτό.

Πράγματι ήμουν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων και είμαι περήφανος που είμαι μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας, με μπροστάρη τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη που οδήγησε σε μια τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας σημαίνει νέα εποχή και για την πόλη και για την ευρύτερη περιοχή. Νέες δυνατότητες και ευκαιρίες  για την οικονομία όλης της Δυτικής Αττικής. Επαναλειτουργία των ναυπηγείων σημαίνει νέες δουλειές, καλοί μισθοί, σταθερό εισόδημα για τα νοικοκυριά, μεγάλος κύκλος εργασιών  για τις βιομηχανίες της περιοχής μας, τζίρος  για πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους.  Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ούτε υπάρχει αυτόματος πιλότος. Οι πολιτικές και οι άνθρωποι που τις υπηρετούν με συνέπεια κάνουν τη διαφορά.

Facebook Comments