Λίγα 24ωρα, μετά το χτύπημα στο στολίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κριμαία, την γέφυρα του Κερτς, η Μόσχα απαντά με σφοδρά πλήγματα στο Κίεβο αλλά και σε πολλές ουκρανικές πόλεις. Αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις συγκλονίζουν το κέντρο του Κιέβου, πλήττοντας υποδομές της κεντρικής διοίκησης.

Τουλάχιστον 8 οι νεκροί και 24 οι τραυματίες σε συνοικία του Κιέβου σύμφωνα με την προεδρία της και το υπουργείο Εσωτερικών.

Για τουλάχιστον 5 νεκρούς και 12 τραυματίες έκανε νωρίτερα λόγο η ενημέρωση της Αστυνομίας.

(AP Photo/Efrem Lukatsky)

Υπάρχουν πληροφορίες και για χτύπημα σε θερμοηλετρικό εργοστάσιο του Κιέβο, αλλά μένει να επιβεβαιωθεί. Καμένα αυτοκίνητα και εκτεταμένες ζημιές.

«Έχουμε νεκρούς και τραυματίες, από τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα. Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας σβήσουν από τον χάρτη», ανέφερε ο κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα:

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο σήμερα Δευτέρα (10/10). Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος των Κρατικών Υπηρεσίων Έκτακτης Ανάγκης κάνει λόγο για νεκρούς και τραυματίες, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο Suspilne.

Νωρίτερα δημοσιογράφοι του AFP μετέδωσαν ότι ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου. Aυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε μαύρο καπνό να βγαίνει από κτίρια.

Ο ήχος των εκρήξεων καταγράφηκε, μάλιστα, και στη ζωντανή μετάδοση του BBC από το Κίεβο.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν στις 8:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Οι σειρήνες προειδοποίησης είχαν ηχήσει αρκετά λεπτά νωρίτερα.

Οι εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα έρχονται μια μέρα μετά τη δήλωση Πούτιν περί «τρομοκρατικής ενέργειας» αναφορικά με την έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας, που σημειώθηκε το Σάββατο, με τον Ρώσο πρόεδρο να κατηγορεί τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Facebook Comments