Η απόσταση από την θεωρία στην πράξη είναι μεγάλη. Κι όταν πρόκειται να κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή στην ζωή μας καλώς ή κακώς θα είμαστε μόνοι μας.

Εμείς και μόνο εμείς πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα για να κάνουμε πράξη τις γνώσεις μας. Οι σωστές συμβουλές την κατάλληλη  στιγμή μπορούν να αλλάξουν την ζωή μας. Αλλά είμαστε εμείς που πρέπει να τις εφαρμόσουμε για να φέρουμε την αλλαγή που θέλουμε στην ζωή μας.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που είμαστε αλλά μόνο αυτό που κάνουμε. Η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα έρθει βολικά. Όλες οι αλλαγές έρχονται άβολα. Γι αυτό οι άνθρωποι και διστάζουν να εφαρμόσουν αυτά που γνωρίζουν.

Τις περισσότερες φορές η αλλαγή δεν είναι πρόβλημα γνώσης αλλά πρόβλημα δράσης. Οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε ήδη τι χρειαζόμαστε για να έχουμε μια καλύτερη ζωή. Το έχουμε διαβάσει σε βιβλία σε άρθρα ή το έχουμε ακούσει πολλές φορές. Το πρόβλημα είναι να πάμε από την γνώση στην δράση.

Αυτό το βήμα είναι τρομαχτικό, προκλητικό και πολύ δύσκολο για ανθρώπους που δεν ξέρουν πώς να καλύψουν αυτό το χάσμα. Πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι για αλλαγή αλλά δεν ξέρουν ποια κατεύθυνση να ακολουθήσουν ή τι μπορούν να κάνουν με αυτά που ήδη γνωρίζουν.

Ο απλούστερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να κάνετε οτιδήποτε όσο μικρό και αν είναι. Μην σκέφτεστε πολύ τα πρώτα βήματα. Η δράση είναι που μετράει. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε ολόκληρη την ζωή σας για να θεωρήσετε ότι σημειώσατε πραγματική πρόοδο.

Αν θέλετε να ζήσετε μια ζωή με νόημα και με δράση,  βρείτε μια καλή ιδέα σκεφτείτε  τι περιμένετε από αυτήν και αφοσιωθείτε στην υλοποίησή της με μικρά βήματα κάθε μέρα.

Η αλλαγή έρχεται με ένα μικρό βήμα την φορά αλλά είστε ο μόνος που μπορείτε να σπρώξετε τον εαυτό σας στο επόμενο επίπεδο της  ζωής σας. Αν θέλετε να κάνετε σημαντικές αλλαγές στην ζωή σας πρέπει να κάνετε μικρά αλλά σταδιακά βήματα. Σκεφτείτε το ως την τέχνη της μικρής αλλαγής.

Μην στοχεύετε σε τεράστια πρόοδο στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Αυτό είναι μια συνταγή αποτυχίας. Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να οδηγηθείτε από την γνώση στην πράξη. Αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε από μικρά και να αλλάξετε την ζωή σας με μια μικρή ενέργεια την φορά.

Απίστευτη αλλαγή συμβαίνει στην ζωή σου όταν αποφασίσεις να πάρεις τον έλεγχο αυτού που κάνεις αντί να προσπαθείς να ελέγχεις αυτό που δεν έχεις. Μπορείτε να ξεκινήσετε την διαδικασία της προσωπικής αλλαγής κάνοντας μια λίστα με αυτά που θέλετε να αλλάξετε και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε για να το πετύχετε.

Για παράδειγμα πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι το καθημερινό διάβασμα είναι μια καλή συνήθεια ωστόσο δεν μπορούν να την εντάξουν στην ζωή τους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε να διαβάζετε είναι αντί να στοχεύετε ότι θα διαβάζετε δεκάδες σελίδες κάθε μέρα να ξεκινήσετε με μια μόνο σελίδα ή ακόμη και μισή σελίδα κάθε μέρα.

Η ίδια συνταγή ισχύει για κάθε καλή συνήθεια που θέλετε να χτίσετε. Εστιάστε στην καθημερινή δράση αντί στους μεγάλους στόχους. Οι μικρές νίκες είναι ο στόχος.

Η προσωπική σας αλλαγή εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς αλλά μην το σκέφτεστε υπερβολικά. Κάντε οποιοδήποτε βήμα μικρό ή μεγάλο. Και μετά άλλο και άλλο και κάντε το κάθε μέρα. Μπορεί να σας πάρει αρκετό χρόνο αλλά αυτός είναι ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία.

Με κάθε τρόπο βρείτε όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να προχωρήσετε από την γνώση στην πράξη. Αλλά δεν μπορείτε να φτάσετε πουθενά χωρίς να αναλάβετε την ευθύνη σας για την προσωπική σας αλλαγή.

Να θυμάστε αυτό που είπε κάποτε η Oprah Winfrey: «Εσύ και μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για την ζωή σου. Και το να κάνεις το καλύτερο αυτή την στιγμή σε οδηγεί στο καλύτερο την επόμενη στιγμή»

Facebook Comments