“Έχομε 8 χρόνια για να σωθεί ο πλανήτης από την καταστροφή”

Αν πολλοί από τους αναγνώστες άρχισαν να πανικοβάλλονται από αυτή την πρόβλεψη, μπορώ μετά βεβαιότητας να τους καθησυχάσω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.  Το γνωρίζω γιατί αυτή η δήλωση έγινε το 2009 από τον τότε Πρίγκηπα της Αγγλίας Τσαρλς. Η καταστροφή του πλανήτη που είχε προβλέψει ότι θα γινόταν το έτος 2017, όχι μόνο δεν έγινε, αλλά ο Τσάρλς στέφθηκε και βασιλιάς της Αγγλίας.

Δεν είναι βέβαια ο μόνος που έκανε λάθος πρόβλεψη για επικείμενη καταστροφή του πλανήτη λόγω κλιματικής αλλαγής. Τουλάχιστον για 50 χρόνια, ακούμε τέτοιες προβλέψεις από διάφορους επιστήμονες και πολιτικούς που ευτυχώς για τον πλανήτη και για εμάς που ζούμε πάνω του, δεν βγήκαν αληθινές.

Για να καθησυχάσω τους αναγνώστες περισσότερο από την φοβία της επικείμενης καταστροφής του πλανήτη ή της εξαφάνισης κρατών ή πόλεων λόγω της κλιματικής αλλαγής, παραθέτω ένα μικρό δείγμα από τις εκατοντάδες λάθος προβλέψεις που έχουν γίνει στις τελευταίες πέντε δεκαετίες.

Τον Ιανουάριο του 1970, το περιοδικό Life δημοσίευσε ότι “…σε μια δεκαετία, οι κάτοικοι των πόλεων θα πρέπει να φορούν μάσκες αερίου για να επιβιώσουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση… και…μέχρι το 1985 η ατμοσφαιρική ρύπανση θα έχει μειώσει την ποσότητα του ηλιακού φωτός φτάνοντας στη γη κατά το ήμισυ…”.

Την ίδια χρονιά ο Dr. Ripley, επικεφαλής του Μουσείου Smithsonian, πρόβλεψε ότι μέχρι το 1995 “…μεταξύ 75 και 85 τοις εκατό όλων των ειδών των ζωντανών ζώων θα έχουν εξαφανιστεί”.

Το 1989, αξιωματούχος  του ΟΗΕ μας προειδοποίησε ότι “ολόκληρα έθνη θα έχουν εξαφανιστεί από το πρόσωπο της Γης έως το έτος 2000 από την υπερθέρμανση του πλανήτη”.

Το 2004, η αγγλική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε ότι “η κλιματική αλλαγή τα επόμενα 20 χρόνια θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή όπου…..μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις θα βυθιστούν κάτω από τις ανερχόμενες θάλασσες… έως το 2020”.

Την ίδια χρονιά, είχαμε μία ακόμη πρόβλεψη ότι “Η Βρετανία θα έχει σιβηρικό κλίμα έως το 2020”.

Θα μπορούσα να συνεχίσω με εκατοντάδες παρόμοιες προβλέψεις που έκαναν διάφοροι άλλοι πολιτικοί και επιστήμονες αλλά πιστεύω οι αναγνώστες έλαβαν το μήνυμα. Αν μάθαμε κάτι από αυτές τις προβλέψεις είναι ότι η κλιματική αλλαγή είναι απλά μία απάτη, φάρσα και κοροϊδία σε βάρος εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα πληρώνουν ένα μεγάλο τίμημα.

Θα περίμενε κανείς ότι ύστερα από δεκαετίες λανθασμένων προβλέψεων, οι γκλομπαλίστες πολιτικοί θα είχαν την λογική ή τουλάχιστον την ευαισθησία να σταματήσουν να επαναλαμβάνουν το ίδιο εκφοβιστικό παιχνίδι ότι ο πλανήτης κινδυνεύει άμεσα ή έχομε 5 ή 10 χρόνια να τον σώσουμε από την καταστροφή.

Όμως δεν το κάνουν. Η κλιματική αλλαγή είναι μία πίτα τρισεκατομμυρίων που προσελκύει τους πολιτικούς σαν μαγνήτης.  Την απληστία των πολιτικών να αρπάξουν ένα κομμάτι από την πίτα, την έχουν εκμεταλλευτεί γκλομπαλιστές όπως  ο Σόρος και ο Γκέητς, καθώς και ο Πούτιν που εξάρτησε την Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Πολλοί πολιτικοί έχουν μεταβληθεί σε πιόνια και μεγάφωνα προπαγάνδας για να προωθήσουν την πράσινη ατζέντα των γκλομπαλιστών, με την υποστήριξη των ΜΜΕ που συμμετέχουν στην παραπληροφόρηση αγνοώντας την αλήθεια. Αυτό εξηγεί γιατί οι περισσότεροι αναγνώστες δεν έχουν ακούσει ή διαβάσει τις εκατοντάδες προβλέψεις που έχουν γίνει τα τελευταία 50 χρόνια για επικείμενη καταστροφή του πλανήτη που αποδείχθηκαν όλες ένα τεράστιο ψέμα. 

Όμως οι γκλομπαλιστές πολιτικοί συνεχίζουν το ίδιο παιχνίδι καθώς πιστεύουν ότι, αν επαναλαμβάνουν το ίδιο ψέμα της κλιματικής αλλαγής ξανά και ξανά, στο τέλος ο κόσμος θα το πιστέψει σαν αλήθεια.  Όμως αμφιβάλλω αν θα το πετύχουν, τουλάχιστον για δύο λόγους.

Πρώτον, οι πολίτες δεν είναι τόσο αφελείς όσο πιστεύουν οι πολιτικοί. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ψέμα όσες φορές και αν επαναληφθεί παραμένει ψέμα. Το γνωρίζουν γιατί το απέδειξαν οι ίδιοι οι γκλομπαλιστές. Για 50 χρόνια επαναλαμβάνουν το ίδιο ψέμα για άμεση καταστροφή του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, και μέχρι σήμερα συνεχίζει να παραμένει ψέμα.

Οι πολίτες δεν θεωρούν την κλιματική αλλαγή σαν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Τους απασχολούν περισσότερο πραγματικά προβλήματα όπως οι υψηλές τιμές καυσίμων, ο πληθωρισμός, η οικονομία, η ανεργία, η παιδεία, προφύλαξη συνόρων, οικονομική ενίσχυση αγροτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι η κλιματική αλλαγή. Αρχίζουν να αγνοούν και να μη εμπιστεύονται όσα ακούνε για άμεση καταστροφή του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, γιατί αναγνωρίζουν ότι είναι το δικό τους βιοτικό επίπεδο που κινδυνεύει και όχι ο πλανήτης.

Δεύτερον, η εξτρεμιστή πράσινη ατζέντα έχει προξενήσει τεράστιες καταστροφές, διαλύοντας τις εγχώριες ενεργειακές πηγές, εκτοξεύοντας τις τιμές ενέργειας στα ύψη και εξάγοντας πολύτιμο εθνικό συνάλλαγμα ύψους τρισεκατομμυρίων κυρίως στην Κίνα, για την αγορά πρασίνων τεχνολογιών. Οι φαντασιώσεις των γκλομπαλιστών έγιναν εφιάλτες για εκατομμύρια πολίτες  που βυθίστηκαν στην φτώχια και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές τιμές των καυσίμων, ηλεκτρικής ενέργειας, τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών.

Αυτό βέβαια το γνώριζαν οι γκλομπαλιστές και ήταν μέρος του σχεδίου τους να αυξήσουν εσκεμμένα τις τιμές ενέργειας, που θα αναγκάσει τους πολίτες να αποδεχθούν τις πράσινες τεχνολογίες. Όμως δεν εκτίμησαν ότι οι υψηλές ενεργειακές τιμές θα επηρέαζαν επίσης την βιομηχανική και γεωργική παραγωγή, καθώς οι τιμές προϊόντων αυξήθηκαν σημαντικά στέλνοντας τον πληθωρισμό στα ύψη. Επίσης δεν υπολόγισαν τις επιπτώσεις από την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο που έστειλαν τις ενεργειακές τιμές ακόμη ψηλότερα λόγω του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Αν μάθαμε κάτι τα τελευταία 50 χρόνια είναι ότι η κλιματική αλλαγή συνεχίζει να είναι μία κοροϊδία και ένα μεγάλο ψέμα. Μέχρι σήμερα, η μόνη καταστροφή που έχει προξενήσει είναι στο βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων πολιτών και όχι στον πλανήτη.

Την επόμενη φορά που οι πολιτικοί αρχίσουν να εκφοβίζουν τους πολίτες με το ίδιο ψέμα για την κλιματική αλλαγή, θα πρέπει πρώτα να εξηγήσουν τι συνέβη με όλες τις προβλέψεις που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και γιατί δεν είδαμε το τέλος του κόσμου πριν  2, 3 και 4 δεκαετίες όπως μας είχαν διαβεβαίωσαν με τόσο σιγουριά.

Είναι  ώρα να μπεί ένα τέλος σε αυτή την κοροϊδία. Ζώντας 50 χρόνια με το ψέμα της κλιματικής αλλαγής ήταν αρκετά.

Facebook Comments