“Προσγείωση” προς τις 860 μονάδες και πάλι για το Χρηματιστήριο

3 λεπτά ανάγνωση
3 Νοεμβρίου 2022

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Πέμπτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Μόνο πέντε τίτλοι του FTSE 25 κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

Εν μέσω περιορισμένου τζίρου, το Χρηματιστήριο της Αθήνας ακολούθησε την καθοδική πορεία των διεθνών αγορών, που επηρεάστηκαν από την επιθετική ρητορική της Fed για την ανάγκη περαιτέρω σημαντικών αυξήσεων των επιτοκίων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 861,76 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,40%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 857,90 μονάδες (-1,85%).Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 49,41 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 13.871.336 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,39%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,80%.

Ανοδικά κινήθηκαν 33 μετοχές, 72 πτωτικά και εννέα παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Ασφαλειών (+0,53%) και των Ταξιδιών (+0,47%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-3,17%) και των Τηλεπικοινωνιών (-2,94%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη για τρίτη ημέρα – «Έσβησε» το ράλι στο κλείσιμο

Με θετικό πρόσημο αλλά εμφανή απώλεια δυναμικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

Ανατροπή στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» ενέργεια και τουρισμό – Κλείσιμο σε θετικό έδαφος

Σε δύο διαφορετικές φάσεις εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Λεωφόρο

Χρηματιστήριο: Μεταβλητότητα και τραπεζικές πιέσεις, αλλά θετική εβδομάδα για τον ΓΔ

Με ήπια κέρδη αλλά έντονη μεταβλητότητα ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στη Λεωφόρο Αθηνών.