«Η εφημερίδα Documento ντοκουμέντο παρουσίασε ισχυρισμούς περί παρακολούθησης σειράς πολιτικών και μη πολιτικών προσώπων χωρίς την απαιτούμενη μέχρις ώρας τεκμηρίωση.

Όσα αναφέρονται παρότι πλεονάζουν οι αφηγήσεις και απουσιάζουν τα στοιχεία οφείλουν και θα διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και από την ελληνική Δικαιοσύνη. Και έτσι πρέπει να γίνει ώστε να μη μείνει απολύτως καμία υποψία, ώστε καμία σκιά να μην αιωρείται στο δημόσιο στίβο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον απόηχο του δημοσιεύματος με τη λίστα προσώπων που «άκουγε» το predator.

«Αν όσα αναφέρονται αποδειχθούν θα πρέπει να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες σε κάθε επίπεδο και αν διωχθούν απηνώς όσοι παρανόμησαν και στράφηκαν εναντίον του δημοσίου συμφέροντος. Το ίδιο θα συμβεί κι αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί αυτοί, προς εκείνους που σπέρνουν αυτές τις διαβολές» τόνισε και αναφέρθηκε στις αμφιβολίες που υπάρχουν «για την αξιοπιστία των ισχυρισμών και τους σκοπούς του εκδότη της εφημερίδας» πάνω στις οποίες «τοποθετηθήκαμε αναλυτικά γραπτώς και δεν χρειάζεται να επανέλθω». «Χρειάζεται όμως να τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα τόσο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων με τα κακόβουλα λογισμικά όσο και στην επιχειρούμενη εργαλειοποίησή του» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.




 

Facebook Comments