Υποκλοπές: Με 151 η απόφαση για τη σύσταση Εξεταστικής – Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ

2 λεπτά ανάγνωση
22 Μαΐου 2026

Μετά την πρόταση της ΝΔ ότι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών θα εγκριθεί με πλειοψηφία 151 βουλευτών και όχι με 120, όπως ήταν το αίτημα της αντιπολίτευσης ο Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε την αποχώρησή του.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο υπουργός Μάκης Βορίδης έθεσε παρεμπίπτον ζήτημα, επικαλούμενος συνταγματικές διατάξεις και υποστηρίζοντας ότι για τη συγκρότηση εξεταστικής για τις μυστικές υπηρεσίες απαιτούνται 151 ψήφοι και όχι 120, όπως ανέφερε η αντιπολίτευση.

Η θέση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κακοποιεί τη Δημοκρατία για να διατηρήσει την εξουσία», εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «Νίξον της Ελλάδας».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Interview: Στο 31,2% η ΝΔ – Στο 3,3% η Κωνσταντοπούλου – Στο 0,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Ελαφρώς διαφοροποιημένη εικόνα σε σχέση με άλλες έρευνες του τελευταίου διαστήματος δίνει

Marc: Στο 30,8% η ΝΔ – 2ος ο Τσίπρας – “Γκρεμίζονται” ΚΚΕ – Πλεύση Ελευθερίας – Ελληνική Λύση

H μεγάλη ανατροπή στον χώρο της αντιπολίτευσης καταγράφει η πρώτη μέτρηση της

Metron Analysis: Στο 28,5% η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛ.Α.Σ. με 15,2% – Κυριαρχία Μητσοτάκη – ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής

Την κυριαρχία της ΝΔ και τον περαιτέρω κατακερματισμό της αντιπολίτευσης με το