Με τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των ελληνικών τράπεζων να έχουν ξεκινήσει και να ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα, οι HSBC, Deutsche Bank και Citigroup δίνουν τις πρώτες τους αξιολογήσεις και εκτιμήσεις για την πορεία του κλάδου.

Η HSBC προχώρησε σε αλλαγή των τιμών-στόχων που έδινε για τις τέσσερις συστημικές διατηρώντας τη σύσταση buy και εκτιμώντας πως συνολικά ο κλάδος θα έχει ένα ισχυρό σετ αποτελεσμάτων.

Έτσι, η νέα τιμή-στόχος για την Alpha Bank διαμορφώνεται στα 1,35 ευρώ από 1,43 ευρώ πριν με περιθώρια ανόδου 47%, για την Eurobank στα 1,75 ευρώ από 1,65 ευρώ πριν με περιθώρια ανόδου 77%, για την Εθνική Τράπεζα στα 4,45 ευρώ από 4,55 ευρώ πριν με περιθώρια ανόδου 22%, και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,75 ευρώ από 2,66 ευρώ πριν με περιθώρια ανόδου 125%.

Η HSBC συνεχίζει να προτιμά την Eurobank λόγω της ελκυστικής αποτίμησή της με βάση την καλύτερη κερδοφορία και τον ισχυρό ισολογισμό της.

Η Deutsche Bank από την πλευρά της σχολιάζει τα αποτελέσματα της Alpha Bank δίνοντας σύσταση buy και τιμή-στόχο τα 1,55 ευρώ. Όπως σημειώνει, η Alpha Bank ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη σε σχέση με αυτό που ανέμενε το consensus, κατά 27%, στο γ’ τρίμηνο, κυρίως λόγω άλλων προβλέψεων και φόρων, αν και ο ρυθμός των NII και του η αύξηση των στόχων καθαρών κερδών για το έτος πιθανότατα ήταν τα κυριότερα σημεία του τριμήνου.

Από την πλευρά της η Citi διατηρεί τη σύσταση neutral για την Alpha Bank με τιμή-στόχο το 1,09 ευρώ, βλέποντας περιθώρια ανόδου της τάξης του 12,1%. Όπως σημειώνει, η μετοχή της διαπραγματεύεται με δείκτη P/TBV για το 2022 στο 0,39x, και η εκτίμηση της Citi είναι για RoTE στο 8,6%. Και η Citi υπογραμμίζει την αστοχία της Alpha στα κέρδη σε σχέση με αυτό που ανέμενε η αγορά, λόγω του κόστους που σχετίζεται με συναλλαγές και που δεν αναμένεται να επαναληφθεί το δ’ τρίμηνο, ενώ εξαιρουμένου αυτού, τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ισχυρά χάρη και στην σημαντική αύξηση των ΝΙΙ.

Facebook Comments