«Ο Βαξεβάνης δεν είναι εθνικός εισαγγελέας» δήλωσε την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και προχώρησε σε μια καταγγελία εναντίον του εκδότη της εφημερίδας Documento για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Πόσοι Έλληνες ξέρουν ότι ο κ. Βαξεβάνης, όταν είχε δημοσιεύσει τη λίστα Λαγκάρντ, την είχε παραποιήσει; Εγώ τον είχα τσακώσει στην Επιτροπή της Βουλής και από τότε ξεκινάει η κόντρα και αυτός είναι και ο λόγος που με μισεί. Διότι είχε βγάλει τη λίστα στο Hot Doc την εποχή που είχε εκπομπή στην τηλεόραση του Alpha» ανέφερε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι στη λίστα που δημοσιεύτηκε τότε στο περιοδικό Hot Doc ο δημοσιογράφος είχε αλλάξει το όνομα Δημήτρης Κοντομηνάς με τον όνομα της εταιρείας, της Interamerican. «Και όταν έκανα αντιπαραβολή με την κανονική λίστα που ήρθε από τη Γαλλία, στη λίστα έλεγε Κοντομηνάς, ο αείμνηστος» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ όπως είπε «στη λίστα του Βαξεβάνη στο Hot Doc έλεγε Interamerican». «Και όταν τον ρώτησα γιατί αλλάξατε το όνομα του Κοντομηνά με Interamerican, για να μη βλέπουμε ότι είναι ο Κοντομηνάς, άρχισε να ουρλιάζει. Τόσο καλή δημοσιογραφική έρευνα είχε κάνει, είχε κρύψει το αφεντικό του τότε» ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε επίσης ότι «ο κ. Βαξεβάνης πήγε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όχι για να προσκομίσει τα στοιχεία που έχει, τα οποία δεν προσκόμισε, αλλά για να κάνει υποδείξεις».

Για τη διάδοση των παράνομων λογισμικών, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «σήμερα ένας άνθρωπος που θέλει να παρακολουθήσει το κινητό ενός άλλου ανθρώπου, εάν το θέλει πραγματικά και έχει χρήματα να ξοδέψει, δύναται να το κάνει. Οχι στην Ελλάδα, σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη».

«Ποιος μου λέει εμένα ότι αν πράγματι ο κύριος Βαξεβάνης έχει ηχητικά από το κινητό μου και μηνύματά μου, όπως είπε, ότι αυτά δεν τα έχει παρακολουθήσει ο ίδιος ο κ. Βαξεβάνης;» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για τη νομική διάσταση του θέματος της κατοχής προϊόντων υποκλοπής, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι «στη νομοθεσία μας κακούργημα δεν είναι μόνο η πράξη της υποκλοπής, κακούργημα είναι και η κατοχή παρανόμως του κλαπέντος υλικού. Κακούργημα που τιμωρείται με 10 έως 20 χρόνια φυλάκιση».

«Εάν πράγματι ο κ. Βαξεβάνης είχε ηχητικά –θα πω για τον εαυτό μου, επειδή με ανέφερε σε μια δήλωσή του– αυτό θα σήμαινε ότι πρέπει να του κάνω μήνυση και να πάει φυλακή» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης. «Χθες είχαν στην εφημερίδα “Μακελειό” ότι “με πήρε, λέει, ο Δημητριάδης και πήγαινα στη Λάρισα για να πάρω λεφτά” κι εγώ στη Λάρισα έχω πάει μία φορά στη θητεία μου, αφού είχε φύγει ο Δημητριάδης από το Μέγαρο Μαξίμου» ανέφερε σχετικά με το κλίμα φημών και τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν. «Αυτή η υπόθεση είναι θέμα της Δικαιοσύνης, έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα, να φωνάξει η Δικαιοσύνη όποιον πρέπει να φωνάξει, να διαλευκάνει ό,τι πρέπει να διαλευκάνει και να πάει η Δημοκρατία μας παρακάτω» πρόσθεσε.

Πηγή: Protagon.gr

Facebook Comments