Αναβρασμό προκάλεσε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτηση του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη, ο οποίος αναφερόμενος στις λίστες που δημοσίευσε το Documento του Κώστα Βαξεβάνη είπε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, παρά μόνο μαρτυρίες κι έκανε κάλεσμα στους γνωρίζοντες να καταθέσουν ενώπιον των Αρχών.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο δικηγόρος κι επικεφαλής του τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ στον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο αναφέρεται χαρακτηριστικά (σ.σ.: 03′:44” – 04′:29”) ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, αλλά μόνο μαρτυρίες.

Σ’ εκείνο το σημείο ο κ. Μαντζουράνης αναφέρει: «Εχουν περάσει 4 μήνες, Καμία έρευνα κατ’ οίκον, καμία κατάσχεση αποδεικτικού υλικού, οι υπάλληλοι της Intelexa απολύθηκαν όλοι. Τα γραφεία έκλεισαν. Μεταφέρθηκαν. Ο λογιστής άλλαξε και τα μηχανήματα όδευσαν αρχικά προς κάποια οικία, στα υπόγεια κάποιας κατοικίας στο Ψυχικό και μετά προς άγνωστον κατεύθυνση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχτεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες».

Καρβουνόπουλος: Αρα πώς θα βγει άκρη, κύριε Μαντζουράνη, αφού δεν θα έχουμε τα αποδεικτικά στοιχεία;

Μαντζουράνης: Αυτό θα μπορέσει να γίνει με μαρτυρίες πια. Δηλαδή μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν σ’ αυτές τις παράνομες πράξεις. Δηλαδή αυτών που δίνουν τα στοιχεία στο Βήμα, στην Καθημερινή, στα Νέα και στο Documento.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης (σ.σ.: 20′:56” – 21′:35”) ο κ. Μαντζουράνης επανέρχεται στο θέμα των αποδείξεων και των προστατευόμενων μαρτύρων αναφέροντας πως δεν βλέπει μεγάλες δυνατότητες αποδεικτικών στοιχείων παρά μόνο αν υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες. «Άρα υπάρχει πλέον μια νομική ασπίδα προστασίας αυτών των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ή προστατευόμενων μαρτύρων, όπως λέγονται, οι οποίοι, αν θελήσουν και αν προχωρήσει η έρευνα, θα έχουν την κατάλληλη προστασία. Δεν βλέπω μεγάλες δυνατότητες άλλων αποδεικτικών στοιχείων, εκτός μόνο των στοιχείων που τηρούν οι πάροχοι, όπου όταν γίνονται οι επισυνδέσεις, οι πάροχοι πρέπει να κρατάνε στοιχεία για ένα χρονικό διάστημα».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση αυτή, κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν πως «επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι συκοφάντες πια ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις» και προσέθεταν πως «επιχειρείται να στηθεί νέα Novartis με κουκουλοφόρους μάρτυρες και “μου είπαν, άκουσα, εκτιμώ”».

Πηγή: Reader.gr

Facebook Comments