Ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του, μέσα στον πανικό τους από την διαφαινόμενη νέα ήττα τους στις εκλογές του 2023, τι επιχειρούν να πράξουν; Αμφισβητούν ουσιαστικά το ίδιο το πολίτευμα όταν λένε ότι υπόθεση των υποκλοπών, που σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι καλλιέργησαν, μπορεί δήθεν να νοθεύσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Αμφισβητούν από τώρα έμμεσα το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά από το 1974. Είναι ανήκουστο.

Υποκλοπές που να έκανε ο πρωθυπουργός εις βάρος των υπουργών του ή των συνεργατών του και μόνο που λέγεται και διακινείται,  είναι εξοργιστικό και γελοίο. Δεν υπάρχουν. Είναι μύθευμα. Κι όπως ισχυρίστηκε η ίδια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, η υπόθεση αυτή βγήκε μόνο και μόνο επειδή κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα δεν ικανοποιήθηκαν από την κατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Δεν το λέω εγώ, η συντρόφισσα Φωτίου με τα γεμιστά, το υποστηρίζει! Ούτε μια σκευωρία της προκοπής δεν μπορούν να στήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ!

Να δούμε ποια είναι η αλήθεια. Υπάρχουν τηλεφωνικές υποκλοπές στην Ελλάδα σήμερα. Ενδεχομένως να υπάρχουν, από διαφόρους κύκλους. Από ξένα κράτη, αλλοδαπές μυστικές υπηρεσίες, ξένα κι εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα, από απατεώνες, χάκερς κοκ. Και γι’ αυτό, στο μετρό του δυνατού, η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν με το νέο νόμο που φέρνει να προστατεύσει τους πολίτες από τις παράνομες και αυθαίρετες παρακολουθήσει των τηλεφώνων τους. Υπάρχουν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που γίνονται με εντολή του πρωθυπουργού από κρατικές αρχές; Όχι δεν υπάρχουν. Ο πρωθυπουργός δεν παρακολουθεί κανέναν συμπολίτη μας και φυσικά δεν παρακολουθεί τους υπουργούς και τους συνεργάτες του. Οι μόνοι που παρακολουθούνται από κρατικές αρχές είναι όσοι κρίνονται ότι χρειάζεται για λόγους εθνικής ασφαλείας και σοβαρών εγκλημάτων, πάντα με απόφαση εισαγγελέα.

Σε μια δημοκρατία ο ανεξάρτητος τρόπος λειτουργίας της Δικαιοσύνης κι η ελευθεροτυπία είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες. Οι νόμοι ψηφίζονται απο την εκάστοτε πλειοψηφία της Βουλής, σύμφωνα με το Σύνταγμα, εφαρμόζονται από την εκάστοτε  κυβέρνηση και τις άλλες μορφές εκτελεστικής εξουσίας, όπως ειναι η αυτοδιοίκηση, ελέγχονται κατά την εφαρμογή τους από τα αρμόδια δικαστήρια και σχολιάζονται ελεύθερα από τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό το αυτονόητο σε κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία το αμφισβητούν άραγε ο κ. Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν θέλω να το πιστέψω. Αλλά όταν λένε οτι δεν αρκεί «η απλή εναλλαγή στην εξουσία των κομμάτων» σύμφωνα με την εκάστοτε βούληση του εκλογικού σώματος, που είναι το κυρίαρχο σε μια δημοκρατία,  κι ότι θέλουν να «ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας», τότε αντιλαμβάνεστε οτι προκαλούν εντυπώσεις οτι θέλουν να επιχειρήσουν εξωθεσμικές παρεμβάσεις στη λειτουργία του πολιτεύματος. Κι αυτό είναι κι αντισυνταγματικό κι αντιδημοκρατικό. 

Αυτή η συζήτηση, που άνοιξε από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έρχεται σε μια στιγμή δοκιμασίας για τους θεσμούς, εξαιτίας της αναμφίβολα δύσκολης υπόθεσης της υποκλοπής του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κι ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη απο την ΕΥΠ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν δηλώσει απερίφραστα την απόφασή τους να ρίξουν άπλετο φως σε αυτήν την υπόθεση, η οποία σε όλες οι λεπτομέρειες της πρέπει να γίνει γνωστή στον ελληνικό λαό, στο ανώτατο επίπεδο, δηλαδή στην Βουλή των ελλήνων και στον Άρειο Πάγο. Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης είναι αδιαπραγμάτευτη. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει. Γιατί σε μια δημοκρατία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές στη λειτουργία των θεσμών. Κι αυτό θα γίνει.

Δυστυχώς η αντιπολίτευση, και ιδιαίτερα ο ΣυΡιζΑ, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την υπόθεση αυτής της επισύνδεσης, η οποία είναι αναμφίβολα νομότυπη άλλα πολιτικά απαράδεκτη, για να κερδίσουν αντιπολιτευτικούς πόντους και πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Θέτοντας με αυτό τον τρόπο σε δοκιμασία και το πολιτικό σύστημα και γενικότερα την πολιτική ηρεμία και σταθερότητα που έχει η χώρα ανάγκη για να αντιμετωπίσει τα πολύ δύσκολα προβλήματα της ενεργειακής κρίσης, της οικονομικής αναστάτωσης και της κοινωνικής αναταραχής, συνεπεία της μεγάλης ακρίβειας παγκοσμίως, που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία κι ο νέος Ψυχρός Πόλεμος ανάμεσα σε Δύση κι Ανατολή.

Είναι τέτοια η τοξικότητα κι η ανευθυνότητα του αντιπολιτευτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα, που προσπαθεί με λύσσα, με πρωτοφανή ψέματα κι υπερβολές στα όρια της πολιτικής χυδαιότητας, που δεν ενδιαφέρεται για το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της κοινωνίας, σε εποχές τόσο επικίνδυνες και χαλεπές για την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί ακόμα και να διχάσει τη ΝΔ, με ψεύδη. Νομίζει οτι μπορεί ακόμα και να αμφισβητήσει την ηγετική θέση του κ. Μητσοτάκη εντός του κυβερνώντος κόμματος. Άδικος κόπος. Διαδίδει ψευδώς οτι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ αποστασιοποιούνται από τον κ. Μητσοτάκη η οτι στρέφονται εναντίον του. Ουδέν αναληθέστερο. Μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι η ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ είναι αρραγής κι η εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του προέδρου της αδιαπραγμάτευτη. 

Facebook Comments